Donateurs mindervalidenpad gezocht

Op de Utrechtse Heuvelrug is het lastig om de omgeving te beleven als je aan wielen gebonden bent. "Daarom zetten wij ons in voor een vier kilometer lang mindervalidenpad door het prachtige Leersumse Veld. Zo willen we de natuur weer van iedereen maken", vertelt Boswachter Corien Koreman.

Regio - Koreman kreeg vanuit bezoekers de wens voor meer rolstoeltoegankelijke natuur op de Utrechtse Heuvelrug. Natuur speelt ook een grote rol bij revalidatie, met een groene omgeving als onderdeel van het herstelproces. Daarnaast zorgt een vergrijzende bevolking voor een toename van natuur-liefhebbende rolstoelgebruikers. Om deze wensen te vervullen is een mindervalidenpad hoognodig, met een rolstoelvriendelijke parkeerplaats.

Donateurs

Voor de kosten van dit project is een deel aan sponsoring al binnen. "Voor het resterende bedrag zoeken we donateurs. Mensen die hun steentje bij willen dragen om dit te realiseren". Als men ons wil helpen en een financiële bijdrage leveren kan dat via www.buitenfonds.nl of neem contact op met Corien Koreman, boswachter Staatsbosbeheer via c.koreman@staatsbosbeheer.nl

Buitenfonds

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuur van Staatsbosbeheer. Hiermee kan Staatsbosbeheer waardevolle projecten realiseren, zoals kinderen naar buiten brengen en het conserveren en toegankelijk maken van cultuurhistorie.

Meer berichten