Foto: Lotte Terlouw

Startverhaal Flitsmeister afsluiter van Startersevent

Op woensdag 17 oktober was het erg druk in de hal van het gemeentehuis in Rhenen. Daar vond het Startersevent van de gemeenten Veenendaal en Rhenen en Rabobank Vallei en Rijn plaats. De avond was bedoeld voor startende en pas gestarte ondernemers uit Veenendaal en Rhenen.

Rhenen/Veenendaal - Het was opvallend dat de starters veel concretere plannen hadden dan vorig jaar. De onderwerpen varieerden van snoepwinkel en boomkwekerij tot coaching, ontwerpbureau en financiële dienstverlening. Tijdens een smaakvol buffet konden de circa 120 deelnemers en standhouders netwerken. Daarna was het informatie vergaren tijdens de startersmarkt en kennis opdoen bij de workshops en presentaties over bijvoorbeeld het ondernemingsplan, een goede pitch en online gevonden worden.

Wethouders

Wethouders Jolanda de Heer (Rhenen) en Dylan Lochtenberg (Veenendaal) trapten gezamenlijk af. Het slotstuk was een vraaggesprek met twee mannen van Flitsmeister. Oprichter Sjoerd vertelde hoe hij van ontwikkelaar van een app voor flitspalen is uitgegroeid naar een gerenommeerd samenwerkingspartner van de overheid voor het genereren van verkeerscijfers. Onderweg hebben ze geleerd van de nodige hobbels: "Die horen er nu eenmaal bij als je je blijft ontwikkelen."

Workshops

De deelnemers vonden gemakkelijk hun weg naar de workshops. Dagvoorzitter Liselore, ook starter met goedID.com, wees de deelnemers op een prettige manier waar ze moesten zijn. De reacties op het event waren positief. Zo weet een 3D-visualisator wie zijn markt is, maar was nog op zoek naar manieren hoe hij die het beste kan benaderen: "ik heb dingen gehoord waar ik zelf niet aan zou denken." Een ander viel het mee hoe complex het starten van een bedrijf is: "dat ik er nu meer vanaf weet, geeft me rust."

Vooral lokale partijen

De stands op de startersmarkt werden bemenst door voor starters interessante bedrijven en organisaties, voornamelijk uit Veenendaal en Rhenen. Een greep uit het aanbod: ZZP Valley "bij ons ben je zelfstandig maar niet alleen", Creathink "een kwalitatief sterke website voor een starterstarief", Short Finance "wij helpen je met een goede start van je administratie", "met K.I.P. is starten met een goede huisstijl een eitje", Q-redits "meer dan krediet alleen", HUB Rhenen "bij ons voelt iedereen zich thuis". De stands werden goed bezocht.

Foto bijschrift: Prima opkomst en goede sfeer tijdens het Startersevent in Veenendaal. O.v.v. Lotte Terlouw Photography.

Meer berichten