Veenendaalse Harmonie Caecilia
Veenendaalse Harmonie Caecilia (Foto: -)

Dubbel genieten van Veense blaasmuziek

Veenendaal - Op zaterdagavond 3 november geven de Veenendaalse Harmonie Caecilia en het Veenendaals Koperensemble een concert. Een unieke gelegenheid om eens kennis te maken met deze twee verenigingen van naam!

De Veenendaalse Harmonie Caecilia ontving bijna een jaar geleden de cultuurprijs in theater de Lampegiet. Tijdens het concert zal de bezoeker kunnen horen dat deze prijs zeker verdiend is. Na de lichtere muziek in de zomermaanden zullen nu ook wat echte concertwerken op het programma staan, zoals cuban overture en symphonic overture. Daarnaast zal er een klein voorproefje gegeven worden op het volgende concert van de Veenendaalse Harmonie Caecilia op 15 december waar muziek uit de film Frozen en the Snowman centraal staat.

Het Veenendaals Koperensemble bestaat uit getalenteerde amateurkoperblazers uit Veenendaal en omstreken en staat onder leiding van trompettist en dirigent Wim van Schaik.

Het ensemble heeft een voorliefde voor de oude muziek van componisten als Gabrieli, Praetorius, Di Lasso en Pezel, maar voert ook moderner repertoire uit. Zo speelt het VKE ook werk van hedendaagse componisten, zoals de Partita voor elf koperblazers van Peter Greve en recent de Intrada van Anton Weeren, dat hij speciaal voor het ensemble componeerde.

Het concert vindt plaats in Wijkkerk Aller Erf. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.

Meer berichten