Foto:

Dubbelconcert Scheepjeswolharmonie en MoorSound

Op zaterdag 27 oktober geven de Scheepjeswolharmonie en Veenendaals Gemengd koor MoorSound samen een concert in de Westerkerk. Het concert heeft de titel 'Muziek laat je dromen'.

Veenendaal - Zo zingt MoorSound liedjes van de Beatles tot Stef Bos, waarin dromen over heden, verleden en toekomst worden weergegeven. De Scheepjeswolharmonie laat dromen horen in o.a. Les Miserables, Droomland, Chopins dream en Dromen zijn bedrog. MoorSound repeteert op woensdagavond van 20.15 uur tot 22.15 uur in de sporthal-West onder de leiding van Natalie Goossens (uiterst rechts, staand op de foto). De Belgische dirigente heeft een gedegen opleiding achter de rug, waaronder aan het conservatorium in Brussel en het conservatorium in Maastricht. Zij heeft niet alleen ervaring als dirigente van diverse koren, maar ook als stemcoach, organiste en zangeres.

De vaste pianist van het koor, Hans Wegen, wordt in verband met een operatie aan zijn hand tijdelijk vervangen door de pianiste Noëlle Drost. Ondanks haar jeugdige leeftijd heeft Noëlle al de nodige ervaring. Zij begon op 8-jarige leeftijd met pianoles. Ze ging naar de School voor Jong Talent van het conservatorium in Den Haag, volgde diverse masterclasses en heeft nu als hoofdvak zang. Met dit laatste won zij dit jaar de Donemus prijs van het Prinses Christina concours. Als pianiste heeft zij o.a. gespeeld in het concertgebouw in Amsterdam, in De Doelen in Rotterdam en gesoleerd met musici van het Rotterdams Filharmonisch orkest.

Groot concert 

MoorSound organiseert gemiddeld eens in de twee jaar een groot concert, over het algemeen met een andere muziekgroep zoals een koor of orkest. Dit jaar meende men een nieuwe uitdaging in een concert samen met de scheepjeswolharmonie te zien. En dat is geen droom gebleken. Het orkest ging meteen enthousiast in op de uitnodiging en de eerste repetitie verliep heel prettig voor koor en orkest. De harmonie speelde afgelopen december ook al in de Westerkerk haar kerstconcert. Omdat het toen spekglad was, hebben weinig mensen dit concert mee kunnen maken.

Afscheid leden

Tijdens dit concert nemen twee leden met een lange staat van dienst beiden afscheid van de vereniging. Hennie van de Lustgraaf en Roel Schoeman stoppen met het meespelen in het orkest. Hennie is 71 jaar lid geweest en Roel heeft ook zijn sporen ruim in de muziek verdiend. De Scheepjeswolharmonie zal het concert aangrijpen om de mannen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun jarenlange inzet.

Het concert begint om 20.00 uur. Entree kost 10 euro, inclusief consumptie. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert aan de kerk te koop.

Meer berichten