Gids vertelt over het boerenleven
Gids vertelt over het boerenleven (Foto: C Booman)

De Zonnebloem met de Museum plusbus naar het Openlucht museum

Veenendaal - Dit jaar was de Zonnebloem Veenendaal weer ingeloot om met de Museum Plusbus op pad te gaan. Deze keer naar het Openlucht museum in Arnhem. De Museum Plusbus is een initiatief van de Bank Giro Loterij. Zij maken het mogelijk voor ouderen om een keer naar een museum te gaan. Hulde hiervoor.

Het was een flinke groep deelnemers die mee ging. En omdat er veel mensen in een rolstoel zaten, waren er zelfs vrijwilligers van buiten de Zonnebloem mee gevraagd.

Naar het Openlucht Museum dus. Wat is dat toch een leuk museum. Je kunt er uren doorbrengen en dan heb je nog niet alles gezien. Na de koffie werd de groep gesplitst en kwam er een gids de groepen begeleiden. Er werden oa een paar oude boerderijen bezocht. De boerinnen waren “thuis” en zij wisten heel veel te vertellen over de boerderij en de tijd van toen. De andere groep heeft van alles gehoord over de molens die daar staan.

Voor sommige deelnemers was het een feest van herkenning. Er kwamen bij sommige dames verhalen los over vroeger.

Na de lunch was er een uurtje tijd om zelf rond te lopen en rond te kijken. Er reed ook een oud trammetje rond waar sommigen gebruik van hebben gemaakt.

Het was een erg leuke dag en dat was niet alleen aan het museum en het gezelschap te danken. Het was namelijk zomers warm. En dat op 9 oktober. Het was heerlijk genieten daar in het zonnetje.

Met de plusbus weer terug naar Veenendaal. Weer een geslaagd Zonnebloem uitje, afgaande op de reacties.

Meer berichten