Een klas 7/8-jarigen van de Nieuwewegseschool in 1959. (Coll. HVOV)
Een klas 7/8-jarigen van de Nieuwewegseschool in 1959. (Coll. HVOV) (Foto: )

Foto-expositie Nieuwewegseschool Veenendaal

Veenendaal - De Juliana van Stolbergschool aan de Nieuweweg is in 1979 afgebroken. De Historische Vereniging Oud Veenendaal beschikt over een paar honderd bekende maar ook over unieke foto's. Vanaf zaterdag 3 november zal de werkgroep documentatie een selectie van deze foto's tentoonstellen.

De school, in 1905 in gebruik genomen, tegenover De Nieuwe Molen, was beeldbepalend voor de Nieuweweg. De herinnering aan de school blijft echter levend. Reden voor de werkgroep Documentatie om een expositie in te richten. Naast de oude foto's is er ook een PowerPoint-presentatie te zien. Verder beschikt de werkgroep over dia's die doorlopend getoond worden.

Leerlingeninschrijfboek

De vereniging heeft ook het leerlingeninschrijfboek. Hierin staan alle leerlingen vermeld die zijn ingeschreven tussen 1905 en 1965. De opening is zaterdag 3 november om 10:00 uur. De expositie heeft een beperkte openstelling. Te bezichtigen op de zaterdagen 3, 10, en 17 november van 10:00 tot 16:00 uur in het documentatiecentrum van de HVOV in de Cultuurfabriek. Er zijn ongetwijfeld mensen die op de Nieuwewegseschool hebben gezeten die in het bezit zijn van klassenfoto's, foto's van schoolreisjes of anderszins. De werkgroep documentatie wil graag dit materiaal inscannen. Informatie: Anne Slok, info@anneslok.nl.

Meer berichten