Maak een mooie smartpfone foto in Veenendaal (Foto ter illustratie, Lisette van Gameren)
Maak een mooie smartpfone foto in Veenendaal (Foto ter illustratie, Lisette van Gameren) (Foto: Lisette van Gameren)

Laatste kans voor inzenden fotowedstrijd museum

Veenendaal - Museum Veenendaal, Artsschool Elevate en Stichting ALive! organiseren een smartphone fotowedstrijd onder de titel 'Wat zie jij in Veenendaal? Alleen nog deze week (tot en met 15 oktober) kan iedereen hieraan deelnemen. Er zijn onder meer mooie geldprijzen beschikbaar.

'Maak jij de mooiste, meest bijzondere foto van Veenendaal met je smartphone?'. Het is de vraag die de organisatoren van smartphone fotowedstrijd zich stellen. Vanaf half september tot half oktober kunnen foto's gemaakt met een smartphone en met het onderwerp Veenendaal ingezonden worden naar fotowedstrijd@museumveenendaal.nl.

Inzendingen

Er is al een behoorlijk aantal inzendingen binnen, ''maar we kunnen nog meer gebruiken,'' aldus Theo van Hardeveld, voorzitter van het museumbestuur. Het museum is projecteigenaar van de smartphone-wedstrijd.

Een vakjury kiest de beste foto's in de vijf categorieën: kleur, zwart/wit, bewerkt, onbewerkt en jeugd tot en met 15 jaar. De vakjury bestaat uit vier personen, waaronder Nico Brons, beroepsfotograaf en afgestudeerd smartphone fotograaf.

De winnaar in elke categorie wint een geldprijs van 200 euro, een workshop smartphone fotografie door Nico Brons en de foto wordt gepubliceerd in het Phonographer Magazine.
De tweede prijs in elke categorie bestaat uit een workshop smartphone fotografie door Nico Brons.

Expositie

De 50 beste foto's worden vanaf 17 november tentoongesteld in Museum Veenendaal. Daar valt nog een prijs te winnen door middel van een publiekswaardering. Bovendien worden deze foto's gelijktijdig buiten geprojecteerd op het gebouw van de Troubadour in Veenendaal.

De Smartphone fotowedstrijd Veenendaal is een initiatief van Artsschool Elevate, Stichting ALive! en Museum Veenendaal.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.museumveenendaal.nl/agenda

Meer berichten