Wethouder Dylan Lochtenberg bij startbijeenkomst in Veenendaal Noord-oost
Wethouder Dylan Lochtenberg bij startbijeenkomst in Veenendaal Noord-oost (Foto: Yvonne Cloo)

Nieuwe mijlpaal voor Wijs met je Wijk Veenendaal

Wijs met je Wijk bereikt een nieuwe mijlpaal met de inschrijving van de duizendste deelnemer. De recente groei is vooral te danken aan de grote aanwas in Veenendaal Noord-Oost, waar op 4 oktober een zeer goed bezochte startbijeenkomst is gehouden.

Veenendaal - In Veenendaal Noord-Oost zijn nu 255 deelnemers, in West 440 en in Petenbos 305. Wijs met je Wijk is een Veenendaalse vrijwilligersorganisatie, die zich richt op het versterken van de sociale netwerken van ouderen( 60+). Wijs met je Wijk brengt mensen bij elkaar en hanteert in haar werkwijze de aanpak ‘voor de buurt, door de buurt’. Wijs met je Wijk draait voor geheel op vrijwilligers.

Excursies

Wijs met je Wijk organiseert jaarlijks ca. 35 bijeenkomsten en excursies per wijk. Het programma wordt gekenmerkt door een grote veelzijdigheid van activiteiten, zoals creatieve workshops, wijnproeverijen, lezingen, bingo’s en high tea’s in de winter en excursies in de zomer. Naast de gezamenlijke activiteiten worden er in de wijken themagroepen opgezet, zoals wandelclubs, leesclubs, biljartclubs, bridgeclubs, klaverjasclubs, jeu de boulesclubs etc.

Wijs met je Wijk is in 2013 is opgericht in Petenbos. In 2017 is Wijs met je Wijk uitgebreid naar Veenendaal-West en in 2018 naar Veenendaal Noord-oost.

Financiële steun nodig

Wethouder Dylan Lochtenberg sprak bij de startbijeenkomst in Noord-oost op 4 oktober en gaf aan dat de Gemeente geweldig blij is met dit mooie initiatief. Een compliment waarmee de wijkvoorzitters Hans Wiegel ( West), Louis van Overhagen ( Noord-oost) en Henk van den Brandt (Petenbos) zeer in hun nopjes zijn. Naast de trots op het bereikte resultaat zijn er echter ook zorgen. Die zorgen gaan over de financiële steun vanuit de gemeente. Wijs met je Wijk is een relatief goedkope organisatie, omdat er geen personeel op de loonlijst staat en we geen eigen gebouwen hebben. De kosten worden voor een flink deel gedekt door de bijdragen van de deelnemers en sponsoren uit de wijken. Maar om alles financieel rond te zetten is financiële steun van de gemeente noodzakelijk. Die steun staat onder druk, doordat de gemeente wel een beleid heeft dat vrijwilligersorganisaties een grotere rol moeten gaan vervullen, maar er geen extra financiële middelen voor uittrekt.

Meer berichten