Doe ook mee met Mix & Match
Doe ook mee met Mix & Match (Foto: Muziekschool de Muzen)

Samen musiceren bij Mix & Match

VEENENDAAL - Muziekschool De Muzen start met een korte cursus voor instrumentalisten die op zoek zijn naar een bandje of een partner om muziek mee te spelen. 

Mix & Match is bedoeld als een korte cursus voor enigszins gevorderde instrumentalisten van 13 jaar en ouder. Gezocht worden enthousiaste instrumentalisten die graag samen spelen, die bereid zijn thuis aan de stukken te oefenen, en die het leuk vinden om te leren van elkaar. De volgende instrumenten, of combinaties daarvan, zijn van harte welkom: slagwerk, gitaar, toetsen (ritmesectie), saxofoon (sopraan-alt-tenor-bariton), trompet, klarinet, dwarsfluit, strijkers (viool, cello) en accordeon.

Unieke repertoire opbouw
Het repertoire varieert van (licht) klassiek, van film-, en dansmuziek tot en met pop-, rock- en jazzy stukken, waarin ook aandacht besteed wordt aan improvisatie in de vorm van solo’s (al dan niet uitgeschreven). De arrangementen voor de bezetting van Mix & Match worden speciaal voor het ensemble geschreven; dit betekent dat de muziek zoveel mogelijk op het lijf van de instrumentalisten wordt gemaakt, een unieke manier van repertoire opbouw!

De reeks van acht lessen wordt afgesloten met een presentatie. Daarnaast is het de bedoeling dat Mix & Match medewerking gaat verlenen aan projecten binnen – en zo mogelijk ook buiten! – de Muzen.

De cursus staat onder leiding van Cunéra van Lier en begint donderdag 1 november, van 19.30 tot 20.30 uur. Deelname kost 76,50 euro (voor leerlingen onder de 21 jaar) en 78 euro voor leerlingen vanaf 21 jaar. Inschrijven kan via www.muzenveenendaal.nl.

Muziekschool de Muzen is gevestigd in Spectrum, aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

Meer berichten