Redelijke competitie start voor tafeltennisvereniging T.V.S.

T.V.S. 1 begint competitie met 2 overwinningen en 1 nederlaag. Pas in de derde competitie week kwam T.V.S. 1 voor het eerst deze najaarscompetitie in actie.

Veenendaal - In de Breehoek stond de thuiswedstrijd tegen H.T.T.C. op het programma en die eindigde in een ruime 8-2 overwinning. Enkele dagen later moest in Bunnik worden aangetreden tegen Otio en werd er een verrassend grote 8-2 nederlaag geleden. De derde wedstrijd binnen een week was thuis tegen koploper V.T.V. uit Nieuwegein en na een spannend duel wisten de T.V.S.-ers deze wedstrijd nipt met 6-4 te winnen.

In de wedstrijd tegen H.T.T.C. kwamen de T.V.S.-ers nauwelijks in de problemen, na overwinningen van Jan van de Beek en Edwin Vetkamp verloor Rein Schellingerhout zijn eerste partij tegen Manon Neilen door in de beslissende vijfde game met 5/11 te verliezen. Van de Beek en Vetkamp wonnen verder al hun partijen terwijl Schellingerhout in de voorlaatste partij nogmaals onderuit ging tegen Jelle Helming, nadat hij eerder wel Hans Adriaansz had verslagen. Het dubbel ging in vier games naar het duo van de Beek/Schellingerhout met 11/6, 9/11, 11/9 en 1/8.

In Bunnik moesten de T.V.S.-ers het doen zonder kopman Jan van de Beek, hij werd vervangen door Erwin Oussoren uit team 2 dat twee klassen lager speelt. Ondanks zijn goede inzet kon Oussoren niet voor een verrassing zorgen en verloor zijn drie partijen, hetzelfde overkwam ook Rein Schellingerhout maar hij wist samen met Edwin Vetkamp wel het spannende dubbel te winnen door met 11/5, 11/7, 14/16, 9/11 en 11/8 te zegevieren over Nico Blok en Henny Pouw. Het tweede punt behaalde Vetkamp door in drie games te winnen van Mario Lenting, 11/8, 11/7 en nogmaals 11/7.

Voor de derde wedstrijd kwam koploper V.T.V. uit Nieuwegein op bezoek in de Breehoek, een mooie gelegenheid voor T.V.S. om revanche te nemen voor de nederlaag tegen Otio in de voorgaande wedstrijd. De gastheren gingen uitstekend van start want na vijf partijen stond een 4-1 tussenstand op het scorebord. Edwin Vetkamp en Jan van de Beek wonnen beiden in vier games van Frank van de Velde en Rein Schellingerhout won na een 2-0 achterstand, met 13/11, 11/9 en 11/7 van Sjoerd van Beuzekom. Het dubbel werd door van de Beek en Schellingerhout eveneens in de vijfde game gewonnen met 11/5. Daarna kwamen de gasten nog wel iets terug maar na de tweede overwinning voor van de Beek op van Beuzekom kon Vetkamp het in de slotpartij tegen Jorrit van de Kooi afmaken en met 11/9, 11/5, 6/11 en 11/8 zorgde Vetkamp er voor dat de overwinning binnen was.

In de vierde speelronde staat er een uitwedstrijd op het programma, op Maandag 8 Oktober is U.T.T.C. uit Utrecht de tegenstander.

Meer berichten