Grebbeconcours
Grebbeconcours (Foto: J. Du Pre)

Jubilerende Grebberuiters terug op Grebbeberg

Landelijke rijvereniging De Grebberuiters bestaat 70 jaar. Dit vieren de paardensporters op 22 september met een nèt iets specialere editie van het Grebbeconcours op de plaats waar het ooit begon: De Grebbeberg.

Regio - Het evenement is een aantal jaren uitgeweken naar een andere locatie maar keert nu weer terug naar de oorsprong op de Grebbeberg (Grebbeweg), tussen Ouwehands dierenpark en militaire begraafplaats. Vanwege het jubileum zijn er voor de deelnemers extra prijzen te winnen onder andere voor de hoogvlieger en de pechvogel van de dag.

Even leek het erop dat het concours juist dit jaar voor het eerst op grasland plaats zou vinden. In verband met de vroege oogst bleek het uiteindelijk echter toch mogelijk om de wedstrijd traditiegetrouw op akkerbouwgrond te verrijden. Via een enquête op facebook sprak maar liefst 85% van de ruiters hier de voorkeur voor uit. Reden genoeg voor de organisatie om voor het oude vertrouwde te kiezen.

Het Grebbeconcours is voor paardenliefhebbers al jaren een begrip in Rhenen en omstreken, maar is vanwege de mooie locatie, ouderwets gezellige sfeer en natuurlijk de paardensport ook een aanrader voor toeschouwers. De entree is voor bezoekers gratis en de ter plekke verkrijgbare hamburgers (inmiddels omgedoopt tot 'Grebbeburgers') schijnen een aanrader te zijn.

Het 70 jarig jubileum van de Grebberuiters was zeker niet mogelijk geweest zonder de oprichtster NelStraaten van Nes die nog steeds betrokken is bij de vereniging. De aanvang van het evenement is om 9.00 uur.

Meer informatie vindt u op www.grebbeconcours.nl

Meer berichten