Kees Hülsmann en Marian Bolt
Kees Hülsmann en Marian Bolt (Foto: Juan Carlos Villarroel)

Avondconcert Kees Hülsmann en Marian Bol

Op zaterdag 22 september is er een avondconcert van Kees Hülsmann (viool) en Marian Bolt (piano). Zij spelen werken van Kreisler, Beethoven en Francoeur. Het concert is op de Galerij van Kasteel Amerongen en begint om 20.00 uur.

Amerongen - Kees Hülsmann staat bekend als een der Nederlandse topviolisten. Hij gaf in talloze landen concerten als solist, was daarnaast ook bekend als speler van kamermuziek en was vele jaren concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij maakte meerdere CD-opnamen.

De laatste jaren houdt hij zich onder meer bezig met het vertolken van de werken van de fameuze violist en componist Fritz Kreisler. Deze vaak korte stukken ademen de sfeer van componisten uit de 18e eeuw en van de sfeer van de Weense cafés aan het eind van de 19e eeuw.

Marian Bolt studeerde piano bij Herman Uhlhorn in Utrecht en volgde lessen bij Jean-Claude van den Eijnden in Brussel. Marian Bolt gaf concerten in 17 landen in Europa en daarbuiten met tientallen verschillende partners en ensembles.

Sinds 1982, benoemd al tijdens haar studie, is Marian Bolt werkzaam als docente aan het Utrechts Conservatorium voor correpetitie, piano en ensemblespel. Daarnaast heeft ze zich, als specialiste op het gebied van prima vista spel, toegelegd op de ontwikkeling van dat vak in het conservatoriumonder. 

Toegangsprijs voor volwassenen is 20 euro. Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis.

Meer berichten