Een foto genomen tijdens een uitvoering van de Harmonie Caecilia. (Foto: archief Caecilia)
Een foto genomen tijdens een uitvoering van de Harmonie Caecilia. (Foto: archief Caecilia) (Foto: )

Veenendaalse Harmonie Caecilia wil traditie voortzetten

Traditie, meesterschap en vernieuwing. Dit is waar de Veenendaalse Harmonie Caecilia voor staat. Met een bestaan van al meer dan 100 jaar is de Veenendaalse Harmonie Caecilia niet meer weg te denken uit Veenendaal.

Veenendaal - Inwoners van Veenendaal-Zuid zullen op dinsdag- en woensdagavond regelmatig mee kunnen genieten van de repetities. Veel andere inwoners zullen denken aan de optredens tijdens Lampegietersavond, de avondvierdaagse en de 4 mei-herdenking. En de concerten in De Basiliek. Het harmonieorkest komt uit in de 1e divisie, het hoogst haalbare amateur niveau.

Frozen-Wintershow

Een groot deel van het jaar is het harmonie orkest echter aan het repeteren voor haar grote concerten in De Basiliek. Dit jaar een Frozen-Wintershow op 15 december met een middag- en avond voorstelling.

De slagwerkgroep van Caecilia Veenendaal is een slagwerkensemble bestaande uit gestemde en ongestemde instrumenten. Zij spelen verschillende stijlen muziek. De slagwerkgroep bestaat uit ongeveer 13 leden en staat onder leiding van Rob van Plateringen. Zij spelen in de 2e divisie met concoursen.

De slagwerkgroep repeteert wekelijks op de dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het muziekgebouw aan de Hovystraat 21.

Caecilia wil de traditie van goede muziek nog vele jaren voortzetten in Veenendaal. Om kinderen kennis te laten maken met muziek maken, biedt Caecilia sinds 2013 een eigen AMV cursus aan. Op enkele scholen is er een muziekles, waarna kinderen mee kunnen doen aan de cursus van 20 lessen. Hier leren de jonge muzikanten noten lezen en enkele liedjes blazen op de blokfluit.

Deze cursus is een mooie opstap naar muziekles bij Caecilia. Er wordt gestreefd zo snel mogelijk door te stromen naar het leerlingenorkest. De repetities gaan deze week weer van start. Er is ruimte voor nieuwe muzikanten.

"Speel je Hobo, Hoorn, Trombone, Klarinet of een ander instrument? Kom gerust eens langs op de repetitieavonden in ons gebouw", laat de leiding weten.

Meer berichten