De klantenkring die Anje en Dolf hebben opgebouwd met hun Hondenhotel strekt zich inmiddels al uit tot de derde generatie.
De klantenkring die Anje en Dolf hebben opgebouwd met hun Hondenhotel strekt zich inmiddels al uit tot de derde generatie. (Foto: Pieter Vane)

Dierenhotel Veenendaal verhuist

Dierenhotel de Klomperhoek aan de Nieuweweg-Noord 314a in Veenendaal is per 1 september gesloten. De nieuwe locatie wordt Overloon in Brabant. Eigenaren zijn Anje de Hoog en haar man Dolf. Ze kijken terug op een lange geschiedenis van dierverzorging en bijzondere verhalen.

Tekst en foto's door Pieter Vane

Veenendaal - De ouders van Anje, die oorspronkelijk uit Delft komen, namen het toenmalige Hondenhotel over van de familie van de Broek in 1976. Zowel Anje als haar ouders waren toen al helemaal gek op dieren. Toen de ouders van Anje in Veenendaal kwamen wonen deed zich de gelegenheid voor om het Hondenhotel de Klomperhoek over te nemen. De naam werd toen veranderd in Dierenhotel de Klomperhoek. Anje en Dolf zijn in 1990 getrouwd en namen het bedrijf in 2000 over van de ouders van Anje.

Binnenkort vertrekken ze naar Overloon in Brabant waar ze meer ruimte hebben. In Veenendaal hebben ze de beschikking over 3000 vierkante meter, in Overloon krijgen ze maar liefst 15.000 vierkante meter. Hiertoe heeft Anje eerst het internet afgezocht om een geschikte locatie te vinden.

'Vrijheid kwijt'

Op de vraag waarom ze uit Veenendaal vertrekken werd geantwoord dat Anje en haar man vinden dat ze op de huidige locatie hun 'vrijheid' kwijt zijn. "Toen we hier in 1976 kwamen wonen", zegt Anje, "was het hier nog allemaal weiland en was het best wel rustig. Nu zijn we rondom omgeven door de industrie en dat ervaren we als beknellend. We voelen ons letterlijk ópgeslokt door de omgeving."

Anje en Dolf hebben twee kinderen in Veenendaal wonen en die zullen ze natuurlijk wel gaan missen. Maar dat geldt ook voor de tuin die ze achterlaten. Dolf is van beroep hovenier en heeft vrijwel alles wat er nu in de tuin staat zelf geplant en gezaaid. Hun tuin is dan ook werkelijk een paradijsje met een vooral natuurlijk biotoop zoals deze ook in de vrije natuur voorkomt, dit omgeven met een aantal kleine waterpartijen waar op de randen mooie grote schildpadden zich laven aan de zon.

Er valt wel eens een traantje

Dierenhotel de Klomperhoek heeft in haar lange bestaan een goede reputatie opgebouwd in Veenendaal en daarbuiten. Uit grote delen van Nederland komen de klanten hun huisdier hier afgeven, aldus Anje, en soms is het best wel eens moeilijk voor mensen om hun huisdier hier achter te laten en worden ze emotioneel en valt er wel eens een traantje.

Een leuk voorval weet Anje zich nog te herinneren van een camper die 's ochtends vroeg op de parkeerplaats stond en waarvan de inzittenden dachten dat ze hier wel een kampeerplekje konden krijgen. Of dat er werd aangebeld door een buitenlands echtpaar die vroegen of er nog een hotelkamer vrij was.

Voordat Anje Dierenhotel de Klomperhoek overnam, heeft ze eerst een opleiding dierverzorging gedaan en anderhalf jaar bij een dierenartsenpraktijk gewerkt. In Dierenhotel de Klomperhoek hebben in de afgelopen jaren ook stagiaires dierverzorging meegelopen voor een periode van meestal zes weken. Deze kwamen veelal uit Barneveld waar een opleiding dierverzorging is. Na deze stage periode was het vaak mogelijk om een proef van bekwaamheid af te leggen in de gekozen studierichting. Anje en

Petitie

Dolf hadden hun vaste klanten en anderen laten weten dat ze in Veenendaal gaan stoppen per 1 september. Hier kregen ze nogal wat reacties op. Eén klant gaf aan dat ze niet weg mogen, en dat ze hierom een petitie met handtekeningen aan zal bieden om Dierenhotel de Klomperhoek in Veenendaal te houden. Anderen zeiden dat als ze hun huisdier weer voor een periode in het pension af zullen geven, ze deze dan naar Overloon zullen brengen, omdat ze weten dat er goed voor hun dier gezorgd zal worden, en dat ze, zéker in het nieuwe Hondenhotel daar door de aanwezigheid van grote speelweides, zich niet zullen hoeven te vervelen.

No nonsense-benadering

De klantenkring die Anje en Dolf hebben opgebouwd met hun Hondenhotel strekt zich inmiddels al uit tot de derde generatie. De reden voor deze trouw verklaart Anje door dat ze met haar klanten op een 'no nonsense' wijze omgaat. Om deze recht door zee mentaliteit wordt ze dan ook gewaardeerd.

Nieuwe locatie

Het nieuwe adres per 1 oktober wordt: Hondenhotel Overloon, Vreedepeelweg 1, Overloon. Per 15 december is het nieuwe Hondenhotel officieel geopend. Dierenhotel de Klomperhoek is inmiddels verkocht en op het vrijkomende terrein zal naar verwachting weer industrie komen.

Meer berichten