Logo rijnpost.nl


Jos van Rooijen en Gabriëlle Gijsbers gingen eerder dit jaar de straat op om aandacht te vragen voor de vernieuwing van het skatepark. Nu zamelen ze extra geld in door middel van een evenement.
Jos van Rooijen en Gabriëlle Gijsbers gingen eerder dit jaar de straat op om aandacht te vragen voor de vernieuwing van het skatepark. Nu zamelen ze extra geld in door middel van een evenement. (Foto: )

Skaters krijgen geld, maar helaas nog niet genoeg

VEENENDAAL - De gemeente Veenendaal heeft na lang wikken en wegen geld beschikbaar gesteld voor het opknappen van het skatepark. Alleen is het niet genoeg, dus organiseren skaters een groots evenement om geld in te zamelen.

En dat moet plaatsvinden op 29 september. De organisatie wil met een dag vol wedstrijden, live-muziek, demo's en workshops de rest van het bedrag bijeen zien te sprokkelen. Vrijwilligers en ondernemers uit Veenendaal dragen hun steentje daaraan bij.

De kwestie rond het Veenendaalse skatepark loopt al tijden. Skaters hebben in het verleden al meerdere acties op touw gezet en stonden ook al op de stoep bij het gemeentehuis. De gemeente leek echter geen haast te hebben, tot nu.

Jos van Rooijen en Gabriëlle Gijsbers maken al enkele jaren gebruik van de Veenendaalse skatebaan bij het stadspark. Maar die baan is niet meer van deze tijd. Bovendien is de baan beschadigd waardoor er risico's zijn op verwondingen. ,,We zijn als skaters wel wat gewend met vallen, maar de baan is nu gevaarlijk. Een expert die er naar gekeken heeft, zei dat die eigenlijk gesloten zou moeten worden.'' Het skatepark heeft dus zeker een nieuwe ondergrond nodig en moet opgeknapt worden.

Meer berichten