Buurtlaan-Oost
Buurtlaan-Oost (Foto: P.v.d.Rovaart)

Gedonder tijdens scootmobieltoertocht

Veenendaal - Op 9 augustus is de negende scootmobieltocht verreden, de "Toyota - Van Gent Ede" Toertocht. Na een periode van hittegolf, nu een wat koelere dag.

We reden door het Binnenveld, bij de Meentweg aangekomen vielen er wat spatjes en hoorden wat gerommel op de achtergrond. Iedereen trok de regenkleding aan. Op de Kraatsweg regende het al stevig. We raakten aardig doorweekt. Ondanks het gedonder in de verte reden we door. Na het viaduct over de A12 kwamen we bij de Stevinlaan en de Copernicuslaan. Bij de sponsor Toyota - Van Gent Ede konden de scootmobielen naar binnen rijden in de showroom. We werden ontvangen met koffie/thee en koek.
Even was er wat minder regen en konden we voor het pand een groepsfoto maken. Als je weer buiten staat merk je dat het alweer kil aanvoelt door die vochtigheid. We reden verder door Industrieterrein Schuttersveld terwijl de regen volop op ons neerdaalde. Er was ondertussen niets meer droog. De rit werd een stukje ingekort, we reden door Dragonder-Noord, Kleine Beer, Tinneweide, achter de flats van De Palmen Grift langs naar de Hollandia en onder de Stichtse Poort terug naar de startlocatie Scootie's Home aan de Vijftien Morgen 4 in Veenendaal. De tocht was 17 km.

Foto's van de tocht zijn te zien via de Facebook-link op www.scootmobielclub.veenendaalnet.nl.

Deze tochten (12 per jaar) zijn gratis voor de leden, niet leden zijn ook welkom maar betalen €5 per rit, dit wordt verrekend met de contributie als men lid wordt. De scootmobiel moet min. 12 km/uur kunnen rijden.

Voor de toertochten zijn we nog opzoek naar enkele vrijwilligers die als Verkeersregelaar de tochten willen begeleiden.

Lid worden of wilt u meerijden als Verkeersregelaar bel 0612429300 of mail scootmobielclub@schoering.nl

Meer berichten