Skaters zijn aan zet. De foto werd genomen tijdens een publieksactie op het plein voor het gemeentehuis. (Foto: Robèrt Guérain)
Skaters zijn aan zet. De foto werd genomen tijdens een publieksactie op het plein voor het gemeentehuis. (Foto: Robèrt Guérain) (Foto: Guerain)

Actie voor opknappen skatepark Groeneveldselaan

Veenendaal - De Veense skaters zijn al enige tijd bezig met een groots project. De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld om de skatebaan aan de Groeneveldselaan op te knappen. Dit is nodig, de ondergrond is kapot en moet vervangen worden. Maar het nu toegekende budget is niet voldoende.
 

Midden jaren tachtig was er in Veenendaal ook een skatevereniging, luisterend onder de naam Hurricane (wie weet dat nog?). Er werd geoefend in de oude VSW-hal aan de Zandstraat. De club stierf geruisloos. Veel later kwamen er skateramps aan de rand van het Stadspark.

Subsidie

Maar die zijn aan vernieuwing toe. Voor de opknap is door de gemeente 200.000 euro toegezegd. De skaters moeten daar nog 50.000 euro aan bijdragen. Het bedrag wordt gebruikt voor een nieuwe betonnen ondergrond en nieuwe obstakels. Skaters zijn samen met ondernemers uit Veenendaal bezig om geld te werven. Zaterdag 29 september vindt er daarom een groot evenement plaats in en rond het skatepark. Met wedstrijden, workshops, demo's en live muziek.
Er is al een aantal kleinschalige evenementen geweest. Met de opbrengst daarvan hebben de skaters een stichting opgericht.
De aankomende periode zullen vrijwilligers actief meer ondernemers gaan benaderen om te kijken of ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Voor info over de wervingsactie: stichtingskateparkveenendaal@gmail.com. De skaters zijn druk bezig het programma voor de dag rond te maken. Meer info staat op facebook.com/SkateparkVeenendaal/

Meer berichten