Jaap Zwart Jr.
Jaap Zwart Jr. (Foto: nb)

Orgelconcert Jaap Zwart Jr.

Zaterdag 28 juli a.s. geeft Jaap Zwart Jr. op het orgel van de Cunerakerk Rhenen het derde orgelconcert in de zomerserie 2018.

Lesgeven aan het conservatorium, concerteren en bijdragen aan de eredienst. Jaap Zwart houdt van alle facetten van zijn vak. Het gaat hem niet om groot, groter, grootst. „Ik kan een kwartier lang genieten van die ene, eeuwenoude prestant op ‘mijn’ orgel in Hattem. En het is toch geweldig als een conservatoriumstudent na een theorieles een moeilijke passage uit zijn hoofd speelt?”

Jaap Zwart (1955) is een kleinzoon van Jan Zwart. Zijn vader, Jaap Zwart sr., bereidde hem voor op het conservatorium. Jaap studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam hoofdvak piano bij Jan Kruyt en hoofdvak orgel bij Simon C. Jansen. Daarna deed hij het hoofdvak theorie der muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel is Jaap als docent theorie, improvisatie en analytisch studeren verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en als organist aan de Grote Kerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk. Hij geeft regelmatig concerten, is een veelgevraagd begeleider en dirigeert af en toe koren.

Programma:
George Frideric Handel: Organ Concerto in d minor
Samuel Wesley: Air and Gavotte
Charles John Stanley: Voluntary VII Opus 5
Charles Hubert H. Parry: Fantasia and Fugue in G
Charles Villiers Stanford: Prelude on “Tallis’ Canon” Op. 88 nr. 6
William Ralph Driffill: Suite in F minor Opus 14
Percy Whitlock: uit four extemporizations Fidelis & Divertimento
Alfred Hollins: A Trumpet Minuet
Johann Sebastian Bach: Fantasie en Fuga in g BWV 542

Cunerakerk, 28 april 2018, 20:15 uur.

Entree € 8, CJP/student € 4, Jeugd t/m 18 jaar - gratis. Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje. Kaarten zijn te koop via de website www.klassiekaanderijn.nl en voor aanvang van het concert aan de kerk.

Meer berichten