Juf Wilma Dijkstra wordt hartelijk ontvangen op het plein door de kinderen van Het Baken
Juf Wilma Dijkstra wordt hartelijk ontvangen op het plein door de kinderen van Het Baken (Foto: Jeannette van Rossum)

Juf Wilma CBS Het Baken met pensioen

Op CBS Het Baken in Veenendaal West werd op 11 juli weer een feestje gevierd. Na 40 jaar met veel plezier in het onderwijs gewerkt te hebben gaat juf Wilma Dijkstra van haar pensioen genieten. En dat moest natuurlijk groots gevierd worden.

Veenendaal - Wilma behaalde op 23 juni 1972 haar diploma als ‘Leidster bij het kleuteronderwijs’ in Utrecht. Een jaar later kwam daar het diploma 'Hoofdleidster bij het kleuteronderwijs’ bij. Ze had snel een baan als hoofdleidster in Langbroek en kwam daarna in 1980 in Veenendaal terecht. Daar werkte zij o.a. op Het Erf als waarnemend directeur en met een tussenpauze van zes jaar, waarin zij thuis was om bij haar jonge kinderen te zijn, kreeg zij in 1991 een baan op Het Baken.

Daar werkte zij 27 jaar met heel veel plezier in de groepen 1 en 2 en was daar ook nog een aantal jaren adjunct directeur.
Wilma werd op 11 juli verrast door de kinderen en haar collega’s die haar ’s morgens op stonden te wachten op een prachtig versierd plein. Zij was samen met haar man thuis opgehaald met een cabrio.

Op het plein klonken mooie woorden en werd haar een feestelijk lied door de kinderen en collega’s toegezongen. Juf Wilma genoot van alle feestelijke activiteiten: een receptie met oud-collega’s, feest met haar klas in de tuin van juf Bea (duo-collega) en een fantastische feestavond met haar gezin en het Bakenteam. Ze kijkt er met heel veel dankbaarheid en plezier op terug.

Meer berichten