Logo rijnpost.nl

Rhenense scholieren winnen Lego Mindstorms Challenge

Foto: H. van der Staaij - Ter Maaten


Rhenen - Twee Rhenense scholieren (14 jaar) hebben de LEGO MINDSTORMS* Challenge gewonnen. Deze vond op woensdag 11 juli plaats aan de Wageningen Universiteit.
De winnaars, Arian van der Staaij en Marco van Wijk uit Rhenen/Achterberg, zijn VWO-leerlingen van het Van Lodenstein College te Kesteren. Zij vormden samen het team 'Robotic Boyz'. Het was een spannende wedstrijd, met stevige concurrenten, maar de jongens wisten uiteindelijk de prijs binnen te slepen. De opdracht was om van technische Lego een rijdende robot te bouwen die mais en gras kon detecteren, en dit voedsel kon vervoeren naar het landbouwvoertuig dat het voedsel moest mengen (voermeng-wagen).
De jury bestond uit twee professionele robotbouwers, zelf afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit.
Elk van de 13 teams kreeg twee uur de tijd om de robot te bouwen. Het bleef spannend tot de laatste deelnemer zijn robot mocht demonstreren. Uiteindelijk mochten de jongens een mooie prijs in ontvangst nemen. De Challenge richt zich op leerlingen uit zowel het basis- als het voortgezet onderwijs (8 tot en met 16 jaar) met een passie voor techniek. De wedstrijd vond plaats tijdens de 'European Agricultural Engineering Conference' die van 8 tot en met 12 juli in Wageningen plaatsvond. Knappe koppen uit de landbouwengineering kwamen daar samen om technologische ontwikkeling in de landbouw en biologische systemen aan elkaar te presenteren.

Meer berichten
Shopbox