De eerste van de acht CPO-woningen die opgeleverd worden. (Foto: PR)
De eerste van de acht CPO-woningen die opgeleverd worden. (Foto: PR) (Foto: )

Opleveringen van CPO-woningen in Veenendaal-oost

Veenendaal - In de week van 23 tot en met 26 juli worden de eerste 8 (van de 14) woningen in het CPO-project, die gebouwd worden op wooneiland F in de Veenderij in Veenendaal-Oost, opgeleverd.
 

De woningen worden gebouwd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat houdt in dat particulieren zich in een vereniging verenigd hebben om als hun eigen projectontwikkelaar samen deze woningen te ontwerpen en te (laten) bouwen. Het CPO Veenendaal-Oost is het eerste CPO dat in Veenendaal gerealiseerd wordt. De bouw is gestart op 11 januari en de bouwer, Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen BV heeft de bouw, ondanks twee weken vertraging door de vorst, voortvarend ter hand genomen.

Eigen ploeg

Het tekort aan metselaars dat in de bouwwereld voor veel vertraging zorgt, heeft Ter Steege ondervangen door zelf een ploeg metselaars in dienst te nemen. asdsaLate leveranties die voor vertraging hadden kunnen zorgen, zijn uitgebleven of opgevangen door de planning anders in te richten. Zelfs de grootste zorg – de tijdige aansluitingen van de nutsvoorzieningen – zijn zo goed als conform planning uitgevoerd. Dat heeft de weg vrij gemaakt voor de oplevering van de eerste acht woningen nog vóór de bouwvakvakantie. De andere zes volgen in de week van 10 september. De opleveringen worden voorafgegaan door een zogenaamde 'voorschouw', . Dan kunnen eventuele gebreken al opgemerkt en genoteerd worden, wat de bouwer een week de tijd geeft om deze vóór de officiële oplevering - te verhelpen.

Advies

De meeste leden van het CPO hebben het advies van Ter Steege overgenomen om zich tijdens de officiële oplevering te laten bijstaan door een deskundige van de Vereniging Eigen Huis die namens het individuele lid een opleveringskeuring uitvoert.

Acht gelukkige eigenaren kunnen hun vakantiedagen dus gebruiken om hun nieuwe woning bewoonbaar te maken en te verhuizen.

Meer berichten