Met vrijwilliger van Check Point door dierenpark Amersfoort
Met vrijwilliger van Check Point door dierenpark Amersfoort (Foto: S van der Veek)

Met de Zonnebloem naar Dierenpark Amersfoort

Veenendaal - De Zonnebloem afdeling Veenendaal ging maandag 9 juli naar Dierenpark Amersfoort. Hieronder het verslag:

''We hebben een spectaculaire middag gehad. We vertrokken om 12 uur bij het Boveneind richting dierenpark Amersfoort. Op de A1 zette de buschauffeur de bus stil bij de benzinestation, het bleek dat er heel veel rook achteruit de bus kwam. Nadat de chauffeur had gekeken bleek dat wij in ieder geval niet verder konden rijden. Alle mensen werden door onze vrijwilligers uit de bus gehaald en mochten in het tankstation even rustig wachten tot de nieuwe bus er was. De mensen van het benzinestation waren heel bereidwillig. Daar hebben de mensen wat te drinken gekregen en wie dat wilde ook een broodje, want we zouden om 1 uur in de dierentuin koffie met gebak krijgen en dat zou nu toch in ieder geval een stuk later worden. Het was een heel gedoe, maar gelukkig bleef iedereen heel rustig.

Nieuwe bus

Na een klein uurtje kwam er een nieuwe bus, rond kwart over twee zat iedereen weer in de bus en konden we onze weg vervolgen naar dierenpark Amersfoort. Even over half 3 waren we er.

Hier stonden de vrijwilligers van Check Point al klaar met rolstoelen. Het was een zeer enthousiaste, vrolijke groep mensen, die de mensen nog graag zoveel mogelijk van het dierenpark wilde laten genieten, dus i.p.v. eerst koffie drinken zijn de vrijwilligers nu meteen met de mensen het park in gegaan. De vrijwilligers wandelden met de mensen het park rond en sommigen hebben ook nog een lekker ijsje gekregen. Om 4 uur waren we allemaal bij het restaurant waar we het afscheidsdrankje zouden drinken, dit werd nu de koffie met gebak en het welkomspraatje van de directeur van Check Point, hij legde ons uit wat voor bedrijf Check Point is en hoe het bedrijf bij het idee was gekomen om een uitje met de Zonnebloem te doen.

Tijdens de koffie met taart werd er nog even gezellig nagepraat met de Zonnebloemdeelnemers en de vrijwilligers. Om kwart voor 5 vertrokken we weer richting Veenendaal. Waar we om kwart voor 6, zonder problemen, weer bij het Boveneind aankwamen. De mensen hebben, ondanks alles, toch allemaal genoten en een leuke dag gehad.

Wij willen de buschauffeur bedanken voor zijn adequaat handelen en het Busbedrijf NOOT voor het zorgen voor het snel ter plekke zijn met een nieuwe bus en het nette afhandelen van deze pech. Ook willen wij de medewerkers van Tankstation Totaal, De Middelaar bedanken voor hun hulp en opvang van onze mensen. En natuurlijk niet te vergeten bedanken wij de medewerkers van het bedrijf Check Point uit Bunnik voor hun geduld en het fantastische uitje.''

Meer berichten