Hier spelen de CLV duo's Van den Brink/Van de Dikkenberg en Van de Meent/Goudsblom tegen elkaar op het NK. (Foto: Sanne Westerterp)
Hier spelen de CLV duo's Van den Brink/Van de Dikkenberg en Van de Meent/Goudsblom tegen elkaar op het NK. (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: )

Scholieren CLV pakken prijzen op NK scholierenbeachvolleybal

Door Sanne Westerterp
Veenendaal - Vrijdag 7 juli was het NK scholierenbeachvolleybal in Bilthoven. Zes duo's vertegenwoordigden het Christelijk Lyceum Veenendaal tijdens dit toernooi; twee daarvan vielen in de prijzen.

Het Christelijk Lyceum - dat volgend jaar gecertificeerd is als topsportvriendelijke school - deed de afgelopen maanden mee aan een project van de volleybalbond om meer bekendheid te geven aan het beachvolleybal én talenten te scouten voor de sport.
Jongens tussen de veertien en zeventien jaar van deze middelbare school kregen de kans om deel te nemen aan een trainingstraject van tien weken op de beachvolleybalvelden naast het zwembad.

Ervaring

Onder schooltijd werden de jongens getraind door leraren Jarno van Elst en Wiebe Westerterp, die zelf een flinke portie ervaring hebben binnen de sport.
Naast de trainingen zorgden de trainers voor een toernooi waarbij de talenten hun docenten uitdaagden op het strand. Meerdere malen wonnen de scholieren van hun leerkrachten en ook vrijdag presteerden de CLV-ers goed op het NK.
Twee teams belandden zelfs op het podium; Bart Bakker en Daniel Bos kregen de zilveren plak en Mika Rentink en Milan van Dijk eindigden met de bronzen medaille om hun nek. Ook voor de andere koppels was het toernooi een geslaagde afsluiting van het project en zag de moeder van Stefan van de Dikkenberg, die mee was: ,,Het was leuk om te zien hoe de jongens elkaar tussendoor opzochten om tegen elkaar te spelen of elkaar tips te geven over de tegenstanders. Ook de organisatie hielp mee aan het succes door te zorgen voor goed veel drinken en lekkere broodjes."

Meer berichten