De hoeden kunnen de lucht in. (Foto: Martine Ogier)
De hoeden kunnen de lucht in. (Foto: Martine Ogier) (Foto: )

Examenhoeden de lucht in!

Veenendaal - Ook bij het CLV in Veenendaal werden afgelopen woensdagavond de diploma's uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij ook de examenhoeden de lucht in gingen. In totaal 348 leerlingen slaagden. Dit jaar hebben verschillende leerlingen voor het eerst een mavo- of havo-diploma ontvangen waarop ook de vakken op verhoogd niveau staan vermeld.

Eindejaarsboek

Na afloop kregen ze hun eindexamenjaarboek mee, de 22ste alweer van het CLV. Het is een prachtig herinneringsboek waarin leerlingen alles over het voorbije schooljaar in terug kunnen vinden. Ze hebben er ook allemaal zelf in geschreven. Het foto-essay van het eindbal, enkele weken voor de diploma-uitreiking gehouden, neemt daarin een bijzondere plaats in. Dit jaar is er zelfs aandacht voor het CLV in de loop der jaren, dat verbeeld wordt in historische opnamen. Dat in het kader van de komende verbouwing van de school.

Bijzondere plek

Met het meegeven van het jaarboek neemt het CLV een bijzondere plek in. Geen enkele middelbare school in Veenendaal en omstreken presteert het namelijk om steeds zo'n fraai en kleurrijk herinneringsboek uit te brengen, die voor een belangrijk deel is gemaakt door de leerlingen zelf. Een aantal actieve leraren neemt daarin het voortouw.

Meer berichten