Een foto genomen tijdens de slotavond. (Foto: Saskia Zeller)
Een foto genomen tijdens de slotavond. (Foto: Saskia Zeller)

Rijnweek 2018 sluit in grootse stijl af

Door Sander van Tongeren

Rhenen - Ook de slotavond van de 21e editie van de Rijnweek is zaterdag een groot succes geworden. Het hele festivalterrein stond vol met een enthousiast publiek, dat genoot van de optredens van Diggy Dex, This Is Beethoven, Kraantje Pappie en Nielson.
 

De Rijnweek had het geluk dat het de hele week mooi weer was en ook zaterdag was dat niet anders. Duizenden mensen wisten daardoor de weg naar de Veerwei te vinden en het was dan ook al heel vroeg druk. Niet vreemd aangezien het eerste optreden van een van de hoofdacts al om 20.00 uur gepland stond.

Diggy Dex dichtbij publiek

Diggy Dex beet het spits af en kwam zowel qua muziek als in persoon dichtbij het publiek. Al vroeg tijdens zijn optreden sprong hij van het podium en zong hij tussen de bezoekers vlak voor het podium. Later in zijn optreden daalde hij weer van het podium af en zong hij vlak voor zijn fans, terwijl hij ook nog eens gelijktijdig met meerdere mensen op de foto ging. Het paste allemaal bij zijn nummer 'Laten We Dansen'. Bijzonder was natuurlijk ook 'Allez', het lied dat Diggy Dex samen opnam met Kraantje Pappie die later zou optreden. Het hoogtepunt was echter ongetwijfeld 'Treur Niet', wat bij veel bezoekers vast een bijzonder gevoel gaf vanwege de tekst.

Voor Diggy Dex was het zijn eerste keer op de Rijnweek. "Ik reed een paar weken geleden toevallig door deze streek en dacht gelijk wat is het hier mooi," vertelde de rapper na zijn optreden. "Toen ik hier aankwam dacht ik eerst dat het veld nog leeg was, maar met mijn optreden stond het vol. En iedereen zong enthousiast mee. Het zorgt voor zoveel positive vibe om zo dichtbij het publiek te komen. Het podium afkomen ging prima, maar ik moest wel een stuk omlopen om er weer op te komen."

Nielson voor de vierde keer

Anders dan de eerste keer voor Diggy Dex, was het optreden van Nielson al de vierde in de Rijnweek historie. Zijn optreden deed niet onder voor de vorige keren, het was vele malen meer. Waar hij eerder nog op podium stond ondersteund door 'slechts' zijn eigen gitaar, stond hij nu met een complete band. Ook Nielson zelf refereerde aan zijn eerdere optredens met dat hij 'niet vergeten was hoe sexy Rhenen danst', alvorens hij aan het nummer 'Sexy als ik Dans' begon.

Een bijzondere rol was er wederom voor Max. Net als alle eerdere optredens op de Rijnweek van Nielson, mocht hij ook nu weer de bloemen aan de zanger na afloop van zijn optreden op het podium overhandigen. "Hij is eigenlijk mijn ambassadeur van de Rijnweek," zo vertelde Nielson na zijn optreden over de nu 10-jarige Max. Max nam samen met Nielson nu zelfs een vlog op. "Ik vind het hier altijd fantastisch," aldus de zanger. "Bij de Rijnweek is er altijd gegarandeerd een gave show. Het hoogtepunt was nu wel dat 'Diamant', de plaat die nog maar kort uit is, nu al door iedereen werd meegezongen."

Beste feesttent met Kraantje Pappie

Ook vorig jaar stond Kraantje Pappie op de Rijnweek, maar het was deze editie nog groter dan vorig jaar, zo gaf de rapper zelf ook toe. Werkelijk alles vloog in het rond bij het zeer enthousiaste publiek tijdens 'Feesttent', maar het publiek genoot ook van rustige nummers als 'Lil Craney' en 'Liefde in de Lucht', beiden nog dit jaar uitgebracht.

Zijn optreden sluit hij in stijl af, knallend, springend, hakkend, pompend met vuurwerk en confetti met een hardcore remix van 'Feesttent', omdat volgens Kraan het hier op de Rijnweek 'de beste feesttent in de wereld' was. "Alles viel op zijn plaats. Het was weer heel gaaf, nog beter dan vorig jaar," refereerde de rapper backstage aan de vele hits die hij tussen de edities heeft uitgebracht. "Wij vonden het hier ook super."

This 'Was' Beethoven

De slotavond en de Rijnweek 2018 zelf werd afgesloten met een absoluut spectaculair optreden van This Is Beethoven. Zij omschrijven zichzelf als 'not just a coverband' en dat kan niet meer onderschreven worden door wie hun optreden gisteren op de Rijnweek zag. Alle wereldsterren van wie zij een nummer coveren zouden trots zijn als zij de versie van This Is Beethoven horen. Rillingen gingen door het publiek bij hun versie van Alicia Keys' New York, waarbij gisteren in het refrein 'Rijnweek' gezongen werd in plaats van de Amerikaanse metropool. Hun slotnummer 'Let It Go' zal bij iedere bezoeker ook zeker nog lang bijblijven.

Zangeres Kelly Beukers na afloop: "Er was zoveel vibe, ook bij het publiek. Supergaaf, want iedereen deed mee. Hier gaan wij altijd voor. Wij komen hier graag terug."
Zo kwam er een einde aan Rijnweek 2018, een editie waarbij de slotavond van gisteren, zaterdag 7 juli 2018, een absoluut hoogtepunt van de week werd, maar ook zeker in de gehele geschiedenis van de Rijnweek.

(De fotogalerij zijn foto's van Saskia Zeller en Lara van Gelderen die namens de Rijnweek van alle activiteiten foto's maakten)

Meer berichten