In het Filmhuis Veenendaal is de film Breathe te zien. (Foto: PR)
In het Filmhuis Veenendaal is de film Breathe te zien. (Foto: PR) (Foto: )

Brits drama Breathe in Filmhuis Veenendaal

Waargebeurde films hebben vaak net dat beetje meer impact. De Engelse biografische dramafilm Breathe is hier een uitstekend voorbeeld van. Aanstaande zaterdagavond draait Breathe om 20.00 uur in filmzaal Spectrum aan het Kees Stipplein.

Veenendaal - De knappe, avontuurlijke en briljante Robin heeft nog zijn hele leven voor zich, als hij verlamd raakt door polio. Tegen alle adviezen in, brengt zijn vrouw Diana hem naar huis. Haar toewijding, intimiteit en geestige vastberadenheid overstijgt zijn handicap en zorgt ervoor dat hij zich vrij voelt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn lijden en transformeren ze het leven van anderen met hun humor, moed en levenslust.

Het intrigerende Breathe is het regiedebuut van motion-capturefenomeen Andy Serkis, die we vooral kennen van The Lord Of The Rings trilogie (wie is er niet bekend met de door hem gecreëerde Gollum). De film leunt in sterke mate op het acteerwerk van Andrew Garfield, die zijn sporen definitief verdiende in recente auteursfilms van Martin Scorsese (Silence) en Mel Gibson (Hacksaw Ridge).

Films op het stadsstrand

Haal de kleedjes en klapstoeltjes maar weer te voorschijn: ook deze zomer kan iedereen gratis genieten van zomerse buitenfilms op het stadsstrand. Op de vrijdagavonden tussen 20 juli en 31 augustus staan er weer mooie, grappige, prikkelende en vooral luchtige zomerfilms op het programma. De voorstellingen gaan door onder voorbehoud van goed weer. Wanneer een voorstelling wordt geannuleerd vanwege slecht weer, dan wordt dit op de filmdag uiterlijk 17.00 uur bekendgemaakt op www.filmhuisveenendaal.nlen via de Facebook-pagina van het filmhuis.

Meer berichten