Foto:

Gemeente Veenendaal schrijft prijsvraag uit

Gemeente Veenendaal schrijft een prijsvraag uit voor het beste idee voor een nóg veiliger Veenendaal. Met de prijsvraag is 500 euro te winnen. 

Veenendaal - Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. In de week van de veiligheid in oktober reikt de jury de prijs uit. Er is een bedrag beschikbaar voor het uitvoeren van het beste idee. Burgemeester Piet Zoon is geïnspireerd geraakt door de goede ideeën die inwoners hebben voor een veilige woonomgeving: "Veenendaal is veilig, maar we zien graag als gemeente dat het nóg veiliger kan. Onlangs heb ik verschillende bewoners en bewonerscommissies gesproken over de veiligheid in hun wijk. Zij weten als geen ander wat van invloed is op een veilige woonomgeving en wat ze er vooral ook zelf aan kunnen doen. We zijn benieuwd naar deze ideeën en willen het beste idee belonen."

Samen voor een veilig Veenendaal

De gemeente wil met deze prijsvraag de participatie tussen inwoners vergroten. Dat inwoners elkaar opzoeken en met elkaar contact hebben. Hierdoor hoopt de gemeente dat er nieuwe ideeën voortvloeien op het gebied van veiligheid. En dat het gevoel van veiligheid vergroot wordt.

Meedoen

Alle inwoners en bedrijven van Veenendaal mogen meedoen aan de prijsvraag. Het idee kan nieuw zijn of aanvullend zijn op iets bestaands. Het idee moet wel uitvoerbaar zijn. Het mag ook een gezamenlijk idee zijn van bijvoorbeeld een straat of buurt. Tot 15 september kun je ideeën indienen via een formulier op de gemeentelijke website: www.veenendaal.nl/actueel. Een deskundige jury beoordeelt de ingekomen ideeën en reikt de prijs uit in de week van de veiligheid. Die is van 8 tot 14 oktober 2018.

Meer berichten

Shopbox