Foto:

Tafeltjesmarkt op Landgoed Kasteel Renswoude

Bijna 200 basisschoolkinderen bezochten op vrijdag 22 juni een tafeltjesmarkt op Landgoed Kasteel Renswoude om te vieren dat hier al 10 jaar wordt meegedaan aan het IVN-project "Van luchtkasteel tot dassenburcht". Van nestkastjes timmeren tot braakballen uitpluizen en van schilderen tot op de foto in kleding van vroeger: er waren verschillende activiteiten voor de kinderen van de midden- en bovenbouw van De Borgwal en De Stifhorst. Zo was er ook een imker en konden de leerlingen vragen stellen aan de boswachter van Utrechts Landschap. Na afloop kregen alle vrijwilligers een lunch en rondleiding in Kasteel Renswoude.

Renswoude - Van Luchtkasteel tot Dassenburcht is een educatief lesprogramma voor het basisonderwijs over de natuur en cultuurhistorie op een landgoed. Al 10 jaar krijgen de kinderen van De Borgwal en De Stifthorst buitenlessen van vrijwilligers. Zo viert groep 3 de verjaardag van Erik de Eekhoorn in het kasteelbos en gaat groep 4 op zoek naar waterbeestjes. Vanaf groep 5 leren de kinderen door middel van uitdagende opdrachten meer over de bijzondere natuur en het verleden van het landgoed.

Wordt ook vrijwilliger

Vind je het leuk om samen met kinderen buiten op onderzoek te gaan en zelf ook te leren over de natuur? Wordt dan ook vrijwilliger! Je hoeft geen enorme kennis van de natuur te hebben; enthousiasme is het belangrijkste. Bel voor meer informatie met coördinator Ria van de Bor, tel 0318 573489.

Meer berichten