Logo rijnpost.nl


Foto: Erwin Kreijne

DOVO 011-5 pakt beker op groot toernooi

Zaterdag 2 juni was een heel bijzondere dag voor het succesvolle 011-5 elftal van DOVO. In Leusden werden de talentvolle voetballers ongeslagen kampioen op het Young Star toernooi georganiseerd door Roda '46 uit Leusden.

Na een knappe vijfde plek in de competitie hadden de jongens nog steeds geen tastbare prijs in handen. Met nog twee toernooien op de kalender was er nog altijd de mogelijkheid om een prestigieuze beker te winnen en het seizoen toch nog kleur te geven. De eerste van de twee toernooien werd afgewerkt in het pittoreske Leusden waar de 'rooien' waren' ingedeeld in een loodzware poule. Gastheer Roda '46, VRC uit Veenendaal en het Utrechtse Kampong moesten verslagen worden om de felbegeerde beker te winnen.

De openingswedstrijd tegen Kampong leek op papier de makkelijkste. Niets was minder waar. De ploeg van Passies en Nieuwameronmgen kwam op een 2-3 voorsprong maar Kampong kwam vlak voor tijd langszij waardoor de punten gedeeld moesten worden.

Buitenspeler Florian Kreijne was teleurgesteld maar strijdbaar: 'Het begin was rommelig. Er staat natuurlijk behoorlijk wat spanning op zo'n wedstrijd. De eerste wedstrijd móet je altijd winnen. Dat is ons niet gelukt,terwijl de kansen er wel waren om het af te maken. Drie counters doen ons de das om. Of ik kan aangeven waar het fout ging? Dat ga ik hier met jou niet bespreken. Dat doen we intern. We moeten hier ook niet te dramatisch over doen. Ik belicht het liever van de positieve kant. We hebben niet verloren en een punt gepakt'.

In de tweede wedstrijd was het erop of eronder. Omdat VRC haar eerste wedstrijd met 2-3 won tegen Roda'46 moest de dorpsgenoot verslagen worden.

DOVO was messcherp en liet zien dat het deze klus snel wilde klaren. Na het openingsdoelpunt van superspits Jesper Goes was het Rachid Ali die met twee doelpunten alle hoop op een goed resultaat voor VRC liet vervliegen. Nik van Nieuwamerongen pikte ook weer zijn doelpunt mee. Er waren nog kansen om een monsterscore neer te zetten, maar de teller bleef steken op vier doelpunten.

Moegestreden Maerten van de Bree was matig tevreden: 'De opdracht was niet moeilijk. We moesten winnen,anders ben je uitgespeeld. Onze ploeg liet vanaf minuut één zien dat er niks te halen viel. We kwamen snel op voorsprong en wisten die uit te bouwen. Verder hebben we weinig kansen weggegeven en hebben we 'de nul' gehouden. Wel hadden we er nog een paar ballen in moeten prikken. Het doelsaldo is altijd belangrijk op toernooien. De laatste wedstrijd moeten we dan oo gaan knallen.'

Door de 2-4 winst van Kampong op Roda'46 waren DOVO en Kampong de groepsleiders met vier punten. Het doelsaldo sprak met twee doelpunten meer in het voordeel van DOVO. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Roda'46.

'We moeten van onze eigen kracht uitgaan.' Aldus Dennis Passies. 'We onderschatten Roda'46 zeker niet. De prioriteit is dat we drie punten moeten pakken. Daarna gaan we proberen de score uit te bouwen. Over negentig minuten weten we waar we staan.'

Binnen vijf minuten was het al raak. Aanvoerder Mark van de Scheur schoot de bal prachtig binnen. Wat volgde was een doelpuntenregen met treffers van onder andere Maerten van de Bree en Wessel Drost. De vleugelaanvaller was bij vlagen ongrijpbaar voor de verdediging. Tussendoor had ook Dennis Passies zijn doelpunt meegepikt. Uit een corner van 'assistenkoning' Kreijne kwam het laatste doelpunt van de wedstrijd. Goes knikte de bal schitterend binnen. Een kopie van de goal uit de openingswedstrijd. Na negentig minuten bleef de teller steken op zeven doelpunten voor DOVO en nul voor Roda'46.

Nu was het wachten op de uitslag van concurrent Kampong. Ook zij wisten hun laatste wedstrijd te winnen met 0-7, waardoor DOVO, door het betere doelsaldo, de beker omhoog mocht houden. Er barstte een waar volksfeest los op het veld, op de tribunes en later in de kleedkamer. Coaches Jarno van Nieuwamerongen en Jeroen Passies hielden het pak niet droog door de traditionele bierdouche. 'Fantastisch! Ja,hier hebben de jongens zo hard voor gewerkt. Ze verdienden dit ook, na het fantastische seizoen. Met een goede teamgeest en de exceptionele kwaliteiten, die onze spelersgroep bezit zie je dat je heel ver kunt komen. Dit is een unieke prestatie van onze club,zeker gezien de grote verschillen in de begroting. Wij gaan de bekerwinst uitbundig vieren'. Dit weekend DOVO JO11-5 te bewonderen bij VRC, op het laatste toernooi van het seizoen. 

Meer berichten

Shopbox