Logo rijnpost.nl


 De dames van Popkoor Future, vorig jaar in actie op Cuneradag. (Foto: Rob Essink)
De dames van Popkoor Future, vorig jaar in actie op Cuneradag. (Foto: Rob Essink) (Foto: R.J.Essink)

Slotconcert Cuneradag vol emotie

Het programma van het slotconcert van de Cuneradag heeft zaterdagavond alles in zich om te boeien en te ontroeren. Het concert borrelt van emotie: van het massale en tintelende 'Up Town Funk', gezongen door Popkoor Future, tot het kleine, sfeervolle 'Het Dorp', gebracht door zangeres Froukje Zuidema en pianist Jan Klok.

Die mix van Nederlandse en Engelse nummers is typerend voor dit avondvullende concert. Het programma is een afspiegeling van de muziek van deze tijd. Veel songs uit populaire musicals en evergreens uit de Top-40, maar ook de onverwoestbaar en zwoele Argentijnse tango.
En er komt ook werk van klassieke componisten als George Friedrich Händel en Edvard Grieg voorbij, gebracht door het dubbel blazersquintet van Ons Genoegen, onder leiding Jan Maurits van Linge.

Zesenvijftig zangers en muzikanten zorgen in wisselende samenstelling voor drie uur muziek en sfeer. Soms is het muziek-met-een-knipoog, zoals het 'kleine' openingsnummer 'I got rhythm', kunstig gebracht door drie pianisten op één vleugel, onder leiding van Lisette van de Loo.
Het concert is de Cuneradag optima forma: voor Rhenen, door Rhenen. Iedereen die deze avond optreedt, heeft een band met Rhenen. De stichting Cuneradag regelt de kerk voor hen en brengt de verschillende muziekgroepen samen. De muzikanten brengen samen één - gratis toegankelijk - concert. Met als elk jaar de vaste gastvrouw Riet van der Wielen.

Ook het slotconcert van deze negende Cuneradag gaat volgens beproefd concept en is weer een feestje van herkenning voor muzikanten en publiek. En soms een voorproefje van wat de muziekgroepen in het komende seizoen gaan brengen. Zo wil Popkoor Future iets laten horen in de sfeer in hun nieuwe show, die voorjaar 2019 in première gaat in Ede.
Het maken van een nieuwe show is sneller gezegd dan gedaan, vertelt bestuurslid Marcel Swart, medeorganisator van het Cuneraconcert. Een nieuwe show maken begint met een verhaal verzinnen. Driekwart jaar voor de uitvoering is er nog niet veel meer dan een thema, zelfs het denken over een verhaal moet nog beginnen. Dat denkproces is een gezamenlijke activiteit van de 42 koorleden, eind deze maand bij een gezellige barbecue. Daar wordt het verhaal geboren en begint het denken over een goede mix van liedjes: gevoelig, uptempo, oud en modern. Zo spreekt een nieuwe show niet alleen veel mensen aan, het eindresultaat is op deze manier ook een gezamenlijke productie van het hele Popkoor.

Het avondconcert in de Cunerakerk begint zaterdagavond 9 juni om 19.30 uur. In de pauze (20.45) verzorgt Brenda Bos Catering de koffie en drankjes. Muntjes (€ 2,50) zijn te koop bij de ingang. Het concert is gratis, maar een vrije bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Meer berichten

Shopbox