Logo rijnpost.nl


Sheriff Hiloui wil met zijn freestyle voetbal  rolmodel zijn voor kinderenom hen te helpen de juiste weg in het leven te kiezen. (Foto: Jaap Pilon)
Sheriff Hiloui wil met zijn freestyle voetbal rolmodel zijn voor kinderenom hen te helpen de juiste weg in het leven te kiezen. (Foto: Jaap Pilon) (Foto: )

Sheriff Hiloui gelooft in rolmodel

Door Jaap Pilon

'Voetbal altijd al mijn passie'

"Voetbal is altijd mijn passie geweest. Mijn grootste droom was profvoetballer te worden", Sheriff Hiloui (18) praat voluit over de bal die zijn jonge leven beheerst. Sheriff is weliswaar geen profvoetballer geworden, maar kunstenaar met de bal is hij zeker.

Veenendaal - "Met een Engelse term heet dat Freestyle Football" , vertelt Sheriff. Door middel van trucjes en combinaties de bal hooghouden, dat is kort gezegd wat Sheriff doet.

"Ik heb geen lessen gevolgd om de verschillende trucjes te leren. Ik heb ze mijzelf aangeleerd. Heel simpel op een pleintje in het PWA-park. Wilco den Hartog, buurtsportcoach bij Sportservice Veenendaal en één van de oprichters van het project "Scoren in de Wijk" kent Sheriff als geen ander.

Overstuur

"Ik heb Sheriff leren kennen als jeugdspeler van GVVV. Op een avond stond Sheriff langs het veld waar ik aan het trainen was. Ik zag dat hij wat overstuur was.
Dat greep mij aan. Ik ben naar hem toegelopen en heb hem gevraagd wat er aan de hand was. Het bleek niet zo goed te boteren tussen Sheriff en zijn trainer. Op mijn advies zijn beiden gaan praten en dat heeft geholpen".

Contact

Sheriff en Wilco hielden contact. Als speler van GVVV 1 was Wilco een rolmodel en voorbeeld voor Sheriff. "Ik heb geprobeerd hem bij te staan", legt Wilco uit.

"Sheriff heeft zich ontwikkeld als topper. Hij is enthousiast en gedreven". Inmiddels is Sheriff zelf een rolmodel voor veel kinderen geworden. Hij heeft een vaardigheid waar heel veel kinderen enthousiast van worden en wat ze zelf ook graag zouden willen kunnen.

Filmpjes

Sheriff maakt veel filmpjes van zijn kunsten, leert bekende mensen kennen en met elke activiteit die hij ontwikkelt, stijgt zijn aanzien.

De ontwikkeling van Sheriff als mens en zijn kunst van het Freestyle voetballen past uitstekend in het programma van het project "Scoren in de Wijk".
Dit project, dat kinderen in diverse wijken van Veenendaal door sport en sociale activiteiten respect en verantwoordelijkheid wil bijbrengen, is telkens weer op zoek naar jonge mensen die als rolmodel voor de kinderen kunnen fungeren.

Geschikt

Sheriff is daar erg geschikt voor. Hij kan vertellen over zijn situatie bij GVVV, over zijn thuissituatie, over zijn ervaringen met vrienden en dat hij ondanks eventuele tegenslagen toch geworden is wat hij inmiddels is.
"Daar heb ik bepaalde keuzes voor moeten maken", zegt Sheriff.

''Ik wil de kinderen van "Scoren in de Wijk" graag een spiegel voorhouden om de juiste keuzes in hun jonge leven te maken".


Sheriff Hiloui hoopt in de toekomst met zijn Freestyle Voetbal zijn eigen platform te organiseren. Een eigen pannakooi op basis van eerlijkheid, loyaliteit en plezier voor kinderen, veel shows om kinderen nog meer te inspireren en uiteindelijk een voetbal academie. "Voor dit laatste ideaal heb ik natuurlijk steun nodig, bijvoorbeeld van de gemeente", zegt Sheriff. "Dat zou fantastisch zijn!".
Kader
"Ik wil kinderen motiveren om de juiste keuzes in hun leven te maken", zegt Sheriff. "Met mijn freestyle voetbal kan ik bij bijvoorbeeld "Scoren in de Wijk" van dienst zijn de kinderen te helpen die keuzes te maken. Als de wil er is kan ieder kind voor een mooie toekomst kiezen. Als rolmodel wil ik daar graag mijn steentje toe bijdragen".

Meer berichten

Shopbox