Logo rijnpost.nl


Een aanval van vv Veenendaal op het doel van Hoevelaken. De ploeg van trainer Arco van Elst speelde een prima wedstrijd, maar verloor de pot na het missen van twee strafschoppen. Dus geen promotie naar de 2e klasse. (Foto: Henk Jansen)
Een aanval van vv Veenendaal op het doel van Hoevelaken. De ploeg van trainer Arco van Elst speelde een prima wedstrijd, maar verloor de pot na het missen van twee strafschoppen. Dus geen promotie naar de 2e klasse. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

vv Veenendaal blijft in de 3e klasse

sv Panter wint en mag nog hopen

Door Henk Jansen

vv Veenendaal speelt ook in het nieuwe voetbalseizoen '2018-2019' in de 3e klasse. Net zoals in het seizoen 2017-2018 kreeg de ploeg van trainer Arco van Elst de kans om via de nacompetitie te promoveren. Lukte dat vorig seizoen wel, dit seizoen nam de ploeg na slechts één wedstrijd afscheid van de nacompetitie. Tegenstander Hoevelaken nam in Veenendaal de strafschoppen beter. Dus geen tweede opeenvolgende promotie voor vv Veenendaal.

Veenendaal - Vuurwerk voorafgaande aan de wedstrijd op sportpark De Groene Velden 2. De wedstrijd tussen vv Veenendaal, de nummer 2 van de 3e klasse A (Oost) en Hoevelaken, de nummer 3 van de ranglijst in de 3e klasse B ((Oost) was een boeiende pot voetbal. Twee ploegen die voor de winst gingen. De wedstrijd werd door ruim 300 toeschouwers bijgewoond. Die hebben een mooie pot voetbal gezien. Met kansen over en weer. Met goed opgezette aanvallen met fraai combinatievoetbal.

Kansloos

In de eerste ten minuten was het aftasten geblazen. Beide ploegen zochten naar de juiste patronen. Eenmaal gevonden ontstond een partij die het bekijken meer dan waard was. Kansen over en weer. In 36e minuut kwam Hoevelaken op voorsprong. Na een niet goed weggewerkte hoekschop werd de bal vervolgens kansloos langs de vv Veenendaal doelman geschoten. Nog voor de thee scoorde Vincent van de Weerdhof de gelijkmaker. De tweede helft boeide ook. Ploegen die voor de winst gingen. Daartoe 100 procent kansen kregen, maar het bleef 1-1. Verlengen. Daarin werd niet gescoord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. vv Veenendaal miste er twee en Hoevelaken 1. sv Panter houdt hoop op het 3e klasserschap. Het won met 2-1 bij Oranje Blauw in Nijmegen en treft zaterdag 9 juni in eigen huis vv Barneveld.

Meer berichten

Shopbox