Logo rijnpost.nl


De Rijnweek editie 2018 zit weer boordevol bekende artiesten. De verwachting is dat duizenden de optredens zullen meemaken. (Foto: Danny van de Berg)
De Rijnweek editie 2018 zit weer boordevol bekende artiesten. De verwachting is dat duizenden de optredens zullen meemaken. (Foto: Danny van de Berg) (Foto: Danny van den berg)

Programma Rijnweek 2018 is bekend

Rhenen - De Stichting Rijnweek kan met trots de gehele programmering bekend maken van de Rijnweek van 2018. De 21e editie van het Rhenense festival belooft volgens de organisatie weer zeer succesvol te worden, met activiteiten en optredens geschikt voor een breed publiek.

Op de eerste dag van de Rijnweek, zaterdag 30 juni, wordt traditioneel gestart met de Motortoertocht. 's Avonds vindt de openingsavond plaats die gelijk sterk begint met optredens van Samantha Steenwijk, de Marcel Fisser Band, Tino Martin en Jan Smit.

'Stromend Water'

Op zondagochtend 1 juli wordt om 11.00 uur de oecumenische viering gehouden in het gastenpaviljoen in de Veerwei. Het thema is dit jaar 'Stromend Water'.

Maandagmiddag 2 juli stroomt het gastenpaviljoen vol met bezoekers boven de 65 jaar voor de Ouderenmiddag. Optredens tijdens deze middag worden gegeven door het koor Oud Bruin Jong Belegen, Frans Baggerman, John de Bever en Marianne Weber. Kaarten voor deze middag kunnen voor bezoekers, vanaf 65 jaar gratis gehaald worden bij het VVV in Rhenen vanaf 14 juni. De Rijnweek op dinsdagmiddag 3 juli is zoals vanouds het terrein voor bezoekers van het Rijnpop festival.

Zanger Thomas

Rijnpop is ieder jaar speciaal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Optredens zijn er deze keer van Danny Heden, Jelle B, Zware Jongens, de Havenzangers, Marianne Weber en extra bijzonder is zanger Thomas, die vorig jaar zijn debuut maakte en het publiek graag terug wilde zien en horen. De Rijnweek gaat vervolgens op donderdagavond 5 juli verder met Rijndance, het nieuwe dance festival tijdens het festival. Vato Gonzalez, Lady Bee, Ruben Vitalis, Dj Jean & Mc Maron Hill, Mr Polska en Mental Theo gaan de Veerwei in Rhenen veranderen in een dansende menigte. Alle stijlen van dance muziek komen op deze avond voorbij, dus deze avond gaat volgens de organisatie een groot succes worden.

Hollandse avond

De vrijdagavond van 6 juli gaat weer een echte Hollandse avond worden. Liefhebbers van Nederlandstalige muziek moeten hier zeker naar toe gaan, want met optredens van Mark Fledderman, de Havenzanger, Vinzzent, Henk Dissel, Wesley Bronkhorst, het Feestteam en Martijn Fischer kan dit alleen maar een groot oer-Hollands feest worden.

Rijnkidz en Slotavond

Rijnweek 2018 wordt op zaterdag 7 juli afgesloten met een groot feest speciaal voor de kinderen in de middag en 's avonds de spectaculaire slotavond voor alle bezoekers. Alle kinderen kunnen 's middags rennen, springen, klimmen, sporten, dansen en zingen in de Veerwei tijdens Rijnkidz festival.

De Slotavond zorgt voor een waardige afsluiting van de 21e editie van het Rhenense festival. This Is Beethoven, Diggy Dex, Kraantje Pappie en Nielson gaan alle bezoekers laten genieten.

Rijnweek 2018 is de gehele week van zaterdag 30 juni tot zaterdag 7 juli gratis voor iedereen te bezoeken.
Voor meer informatie over activiteiten en artiesten: www.rijnweek.nl.

Meer berichten

Shopbox