Logo rijnpost.nl


Leerlingen van de Daltonschool Nicolaas aan het werk met LEGO Mindstorms.
Leerlingen van de Daltonschool Nicolaas aan het werk met LEGO Mindstorms. (Foto: Daltonschool Nicolaas)

Meer scholen bereiden zich voor op het Heuvelrug Robot Event 2018

Amerongen - Op zaterdag 30 juni wordt voor de derde keer het Heuvelrug Robot Event georganiseerd in Allemanswaard in Amerongen. Verschillende onderdelen van techniek zijn te bezoeken. Doen en proberen is hierbij belangrijker dan kijken. Het hoofdprogramma van het event is de Mindstorms Challenge. Teams van basisscholen en leerlingen uit het voortgezet onderwijs gaan aan de slag om binnen 4 uur een robotopdracht zo goed mogelijk te voltooien. Dit jaar hebben zich weer nieuwe scholen aangesloten bij het event.

Naast de basisscholen uit Amerongen, Achterveld en Leersum zullen voor het eerst ook teams deelnemen uit Doorn (Nicolaas) en Rhenen (Springplank en Erica). In het eerste jaar moesten de teams ganzen verjagen en in het tweede jaar stond de geitenstal uitmesten centraal. De opdracht voor dit jaar is nog een verassing, maar zal opnieuw iets met de agro en food te maken hebben aldus de mee organiserende Wageningen Universiteit en Research. Dit jaar belooft weer spectaculairder te worden dan vorig jaar. Tijdens het event kan de jeugd de hele middag aan de slag met nieuwe techniek. Van 3D ontwerpen en printen tot het besturen van rijdende en vliegende robots. Er wordt in teams gegamed en je kunt zelf je eigen bewegende robot bouwen en mee naar huis nemen. “Opnieuw hebben we heel Allemanswaard afgehuurd”, vertelt Jelica Honders, “Drones vliegen in de sporthal, in het Theater houden we de Mindstorms Challenge en Rescue Robots rijden door de bibliotheek op zoek naar gewonde poppen. Ten opzichte van vorig jaar houden we vast aan de succes workshops, maar we brengen ook enkele nieuwe items. Zo gaan we in groepen Fortnite spelen en zijn er ook mini-workshops om kennis te maken met Mindstorms.

Alle informatie is ook te vinden op onze website Heuvelrugrobotproject.nl. Het Heuvelrug Robot Event is een samenwerking tussen: Stichting Cursusproject Amerongen, Bibliotheek ZOUT en Wageningen University & Research.

Meer berichten

Shopbox