Foto: Martin Brink

Column: Steamroadsters

Door Patrick Marcus, De Lampegiet

Dreigend klinkt gerommel uit de buik van het mechanische beest, zuchtend en knarsend zet het gevaarte zich in beweging. Het geluid van de dampende machine gaat langzaam over in een hypnotische cadans.

De machinist, hoog op z'n steamroadster, heeft geen oog voor de dingen om zich heen.
Zijn gedachten tijdloos, zijn blik priemend in de verte zijn bestemming. Een ongewis avontuur, terwijl de wereld onder hem door rolt. Een tijdperk van ooit geleden trekt voorbij en verdwijnt achter hem in zwarte rokende wolken…

Waar kwamen deze bijzondere voertuigen en bestuurders vandaan?
Zaterdag 19 mei werd het winkelende publiek, de marktkoopmannen en de winkeliers verrast door twee steamroadsters van Abacus Theater.
De twee bijzondere spectaculaire en kunstzinnige machines uit vreemde werelden en andere tijden reden door de binnenstad van Veenendaal en gebruikten de stad als podium.

Het publiek reageerde verbaasd, op veel gezichten verscheen een glimlach. Snel pakte men hun mobiel om deze bijzondere voertuigen te fotograferen. Iedereen, van kinderen tot ouderen keken met grote ogen naar deze bijzondere verschijningen. Een marktkoopman riep enthousiast: "Wat gaaf, dat is bruut!"

Ons theater wil mensen verrassen, raken en verrijken en de wereld op een andere manier laten zien.

Met de Steamroadsters van Abacus Theater gaven we het startsein voor de voorverkoop voor een nieuw theaterseizoen: "Beleef geweldige avonduren" van Theater De Lampegiet!
Wij kijken uit naar het nieuwe seizoen en heten u van harte welkom!

Meer berichten