Logo rijnpost.nl


Dames1 is kampioen!
Dames1 is kampioen! (Hester Heleen Fotografie)

Geslaagde Haaskamp jeugd-clinic met Naomi van As en Dames 1 is kampioen

Amerongen - Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. Voor veel jeugd een moment waar ze al een aantal weken op wachtten: zij mochten Naomi van As ontmoeten op Hockeyclub de Haaskamp in Amerongen. Er was plek voor 120 kids en binnen en mum van tijd was de Clinic met Naomi dan ook vol. Samen met Heren1 heeft ze ervoor gezorgd dat de jeugd een onvergetelijke ochtend had.

Dankzij sponsor

Mede dankzij Haaskamp sponsor Volvo Reede Amerongen was het mogelijk om Naomi van As te verwelkomen op club. Met een hoop enthousiasme werd ze verwelkomt op de club door Henk Honders (voorzitter) waarna de hockeyclinic met Naomi kon beginnen.

De jeugd werd onderverdeeld in groepen en rouleerde tussen toffe oefeningen van Heren1 en Naomi van As! Bij Heren1 werden je hockey skills op de proef gesteld en leerde je toffe trucjes. Om de beurt kwam iedereen bij Naomi van As en wat deed ze het leuk: alle tijd nam ze voor de kinderen, geen vraag was te gek, geen foto of handtekening was teveel. En er werd wat afgekrabbeld, want sommige kids wilden het liefst overal de handtekening van Naomi op hebben. Grapjes maken kon ze ook: op de vraag voor wie de kinderen waren met Zappsport werd uiteraard heel hard ‘NAOMI’ geroepen, waarna zij natuurlijk een diepe zucht slaakte.

Oude bekende 

Naomi van As kwam ook nog een oude bekende tegen op H.C. de Haaskamp: Miek van Geenhuizen, voormalig international en speelde samen met Naomi van As op de Olympische Spelen, is namelijk lid van het Haaskamp Dames1 team. Het was voor beide dames een leuk weerzien en er werd dan ook heel wat afgekletst.

Na de hockeyclinic werd er een gezamenlijk foto gemaakt met Naomi waarna zij van Henk Honders nog een cadeau van de club kreeg: een grote teddybeer met een romper met het Haaskamp logo erop! Naomi werd uitgezwaaid en de club kon terugkijken op een top ochtend met Naomi van As.

Haaskamp Dames 1 kampioen

Na de komst van Naomi speelde Dames 1 de kampioenswedstrijd tegen Geldermalsen. Bij een overwinning konden de dames niet meer ingehaald worden en men ging zeer gemotiveerd van start.

Al na 2 minuten was het 1-0 en het werd een doelpuntenfestijn. Met maar liefst 12-0 werd de wedstrijd gewonnen en werden de dames verdiend kampioen van de 4e klasse. Na afloop werd het team in de bloemetjes gezet en was er veel gezelligheid op de Haaskamp.

Later in de middag speelde Heren 1 ook nog thuis tegen HC Catwijck (uit Katwijk). Een zeer spannende wedstrijd die met 1-2 werd verloren. 5 minuten voor tijd was er nog een bal tegen de lat van Jim Ooms, die een verdiend gelijkspel in de weg stond.

Meer berichten

Shopbox