Logo rijnpost.nl


Foto: Thinkstock

Pand gesloten aan de Zandstraat wegens handel in drugs

Veenendaal - Bij een integrale controle op donderdag 19 april jl. in een winkelpand aan de Zandstraat, hebben de gemeente Veenendaal, de douane en de politie meerdere overtredingen geconstateerd. Uit het onderzoek is gebleken dat er een handelshoeveelheid cocaïne in het pand aanwezig was. Burgemeester Piet Zoon heeft daarom op 13 mei 2018 besloten om het winkelpand voor de duur van een jaar te sluiten. Tijdens de integrale controle zijn diverse overtredingen van de belastingwetgeving geconstateerd. Ook zijn er middelen in het pand aangetroffen die op dit moment nader onderzocht zijn door medewerkers van de forensische opsporing van de politie. Het betreft een handelshoeveelheid cocaïne. Burgemeester Zoon heeft mede gelet op de schending van de openbare orde besloten om het winkelpand voorlopig te sluiten. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan eventuele drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De sluiting is voor een jaar. De eigenaar van het pand is per brief geïnformeerd.

Niet tolereren

Burgemeester Zoon kijkt terug op een geslaagde integrale actie van verschillende instanties. "Met deze georganiseerde actie laten we zien dat mooie resultaten geboekt kunnen worden als alle instanties integraal samenwerken tegen criminaliteit. Tegen drugshandel willen we als overheid stevig blijven optreden. Daar horen ferme maatregelen bij, zoals het sluiten van een pand. Ik kan, mag en wil dit soort activiteiten in Veenendaal niet tolereren. Laat dit maar een duidelijk signaal zijn naar diegene die zich bezighouden met dit soort praktijken."

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners, ondernemers en pandeigenaren hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

4 reacties
Meer berichten
Shopbox