Gert-Jan Schoot is een ondernemer met veel passie en liefde voor het vak en de mode voor vrijetijdskleding. (Foto: Co Keulstra)
Gert-Jan Schoot is een ondernemer met veel passie en liefde voor het vak en de mode voor vrijetijdskleding. (Foto: Co Keulstra)

Nieuwe winkel Gert-Jan Schoot: Puur Blauw in de Hoofdstraat

Door Co Keulstra

Veenendaal - In het recente verleden zijn er vele winkels gesloten in het centrum van Veenendaal. Hele ketens vielen om en vele franchisenemers werden de wacht aangezegd. Zo ook Gert-Jan Schoot van de keten Lake Side. Maar Gert-Jan is een vechter en geeft niet snel op.

"Ruim 20 jaar geleden kwam ik samen met mijn vrouw vanuit de Achterhoek naar Veenendaal", vertelt Gert-Jan Schoot. We zitten in zijn winkel en bekijken de nieuwe collectie vrijetijdskleding, geheel door Gert-Jan zelf samengesteld. "Als franchisenemer voor de keten Lake Side bouwde ik al snel een mooie klantenkring op. Ik werd lid van Businessclub de Heuvelrug en met plezier kleed ik de mannen van het eerste elftal aan. Samen met enkele anderen ben ik sponsor van de vrijetijdskleding van de selectie. Net als bij voetbal zijn we in onze winkel een team. Met passie en beleving spelen wij samen het spel in de winkel. En samen proberen wij de klant met een goed gevoel naar huis te laten gaan.

Gert-Jan is al 18 jaar getrouwd met zijn Krista. Krista doet de administratie en is de drijvende kracht achter de schermen. Gert-Jan verzorgt de verkoop in de winkel, samen met medewerkers die de kleding weer aan de wanden hangt. Gert-Jan ging al op jonge leeftijd met zijn moeder mee naar de markt: "Moeder had een stoffenzaak, vader was verwarmingsmonteur. Ik heb al vroeg de liefde voor mode opgedaan. Nu kan ik zelf bepalen welke richting wij opgaan. De kleding afstemmen op mijn eigen modesmaak en meegaan met de nieuwste trends."

Nieuw logo

Nadat in februari bekend werd dat de Franchise organisatie Lake Side BV failliet was, moesten Gert-Jan en Krista de beslissing nemen: stoppen of zelfstandig verdergaan. Ze gooiden het bijltje er niet zo maar neer, maar zetten de schouders eronder.

Na zijn schooltijd volgde Gert-Jan een opleiding in de horeca en werd door TV-kok Cas Spijkers opgeleid in zijn restaurant De Zwaan in Oisterwijk. Daar leerde Gert-Jan het omgaan met mensen. Dat heeft hij met veel succes toegepast in de winkel. Gert-Jan Schoot is nu eigen baas en met behulp van zijn team heeft hij zich losgeweekt van de keten Lake Side. Elke maandag gaat hij op pad om zelf de inkoop te doen en in zijn winkel zijn diverse grote merken te vinden zoals Petrol, Twinlife, Jack & Jones, Lee, Wrangler. En een mooie nieuwe collectie van de Italiaanse Ferlucci. En voor de dames is er ICHI, LTB, Mavi designs, C&S designs en Sparkz. Mooie vrijetijdskleding voor jongeren maar ook voor ouderen die er modern gekleed uit willen zien. Het is modieus en trendy. Zijn nieuwe logo is in de vorm van een achterzak en luid: Puur Blauw.

Feel Good modeshow

Sinds 2006 heeft Gert-Jan elk jaar een modeshow georganiseerd voor mensen met een beperking. Hij wilde iets terug doen voor de maatschappij en deze mensen een onvergetelijke dag bezorgen. Dat kwam recht uit zijn hart. Vorig jaar was de laatste editie bij de Basiliek.

Gert-Jan: "Ik moet eerst alles in de winkel weer op een rijtje zetten, maar ik zit alweer te denken aan een nieuw evenement in die richting in die richting."

Gert-Jan Schoot is een ondernemer met veel passie en liefde voor het vak en de mode voor vrijetijdskleding. Zijn winkel in de Hoofdstraat ademt zijn visie en richt zich op mensen die modieus en trendy gekleed willen gaan. Zijn droom is werkelijkheid geworden. Baas in eigen winkel!.

Meer berichten