Der werkzaamheden aan de Kerkewijk zijn maandag begonnen bij de Kanaalweg. (Foto: Nico van Ginkel)
Der werkzaamheden aan de Kerkewijk zijn maandag begonnen bij de Kanaalweg. (Foto: Nico van Ginkel)

Kerkewijk in Veenendaal gaat langdurig op de schop

Veenendaal - De Kerkewijk in Veenendaal staat aan de vooravond van een lang durende herinrichting. Maandagochtend zijn de werkzaamheden in de omgeving van de Brugkerk begonnen. Naar verwachting is het werk medio november afgerond.

De herinrichting van deze belangrijke verkeersader van Veenendaal, bestaat uit twee zaken. Zo wordt het asfalt in de weg vervangen en er komt een nieuw riool voor het hemelwater. Dit riool wordt bij de Kanaalweg aangesloten op het Valleikanaal. Los hiervan vervangt Vitens de waterleiding in de straat. De werkzaamheden beginnen bij het kruispunt met de Kanaalweg.

Niet bereikbaar

Die is daardoor niet vanaf de Kerkewijk bereikbaar. Omrijden kan via de Lindenlaan en de Eikenlaan. Op 27 juli moet dit deel van het werk klaar zijn. Van 9 tot en met 27 juli is de kruising van de Kerkewijk met 't Goeie Spoor en de Industrielaan volledig afgesloten. Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid. Op 27 augustus gaan de wegwerkzaamheden verder op het stuk Kerkewijk 18 tot en met 56. De straat is dan ook helemaal dicht voor doorgaand verkeer. Het lokale verkeer kan, als dat mogelijk is, gebruikmaken van het werkvak. De mensen die aan het werkvak wonen, kunnen hun huizen lopend bereiken. De omwonenden zijn deze week tijdens een bijeenkomst in de Engelenburg ingelicht over de werkzaamheden.

Meer berichten