Ramona Burgers zit hier op een schommel in de sfeervolle trainingsruimte aan het pand van Catering Groep Nederland op de Wiltonstraat. (Foto: Sanne Westerterp)
Ramona Burgers zit hier op een schommel in de sfeervolle trainingsruimte aan het pand van Catering Groep Nederland op de Wiltonstraat. (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: Sanne Westerterp)

Eten & training bij Trainees Point in Veenendaal

Door Sanne Westerterp

Veenendaal - Ramona Burgers staat deze week in de Estafette van Veenendaal. Zij vertelt dat zij binnenkort met haar gezin gaat verhuizen naar Oost. ,,We hebben een kavel gekocht en hebben straks onze achtertuin aan het water; heerlijk." Mooi vindt ze de natuur in de omgeving. Burgers mist een stukje historie in Veenendaal, maar geniet van de stadse elementen zoals het stadsstrand en de Van Kreelpoort. Lelijk in de plaats vindt ze de vele torenflats op de hoek van de straat.

Naam: Ramona Burgers
Leeftijd: 39 jaar
Woonplaats: Ik woon bijna mijn hele leven al in Veenendaal. Hier zijn onze vrienden, familie en werk, dus het is ook prettig om hier te wonen.
De stad: Dat wil niet zeggen dat ik nergens anders zou kunnen wonen. Ik hou enorm van de levendigheid die een stad met zich meebrengt. Daarom vind ik Bites ook zo'n leuk restaurant; naast het goede eten heeft die plek een stukje stadse allure. Maar voor onze kinderen is het heerlijk dat we in een wat kleinere stad wonen, waar we een mooi huis met tuin hebben.
Gezin: Ronald en ik zijn bijna vijftien jaar getrouwd en hebben drie kinderen; Naysa van 13, Noa van 10 en Finn (6). Noa wil graag beroemd worden, dus ze zal blij zijn met deze vermelding in de krant, haha.
Werk: Ik ben met mijn man eigenaar van Catering Groep Nederland. We geven samen leiding en zetten de hoofdlijnen uit, verder richt ik me op het team/personele deel; ik probeer de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen.
Trainees Point: Daarnaast hebben we Trainees Point, wat bestaat uit vier onderdelen. Bij Trainees Table geven we vrienden, familie, een afdeling of bedrijf middels een culinair uitje training op het gebied van koken, tafeletiquette en gastvrijheid. Tijdens de Trainees Kitchen worden groepen middels een cursus of workshop onder begeleiding van het keukenteam getraind in de keuken. Trainees Place regelt de verhuur van eigentijdse trainingsruimte voor vergaderingen, feesten en bijeenkomsten en bij Trainees Talent neem je een kijkje in de keuken van je eigen ik.
Leuk aan mijn werk: In het laatste onderdeel komen mijn ervaring en opleiding SPH en communicatie goed van pas. Via het model DISC geef ik collega's inzicht in hun eigen en elkaars kenmerken en beweegredenen, waardoor zij uiteindelijk door meer begrip beter op elkaar kunnen inspelen en een nog sterker team vormen. Met mijn traject kan ik mensen de bevestiging geven dat ze waardevol zijn zoals ze zijn, we richten de aandacht vooral op de talenten van de mensen. Ik merk dat zij het fijn vinden dat we ons richten op mogelijkheden en kwaliteiten.
Eigen kenmerken: Vroeger werkte ik vooral mensgericht, door het ondernemerschap is daar een deel taakgerichtheid bijgekomen. Een stukje snelheid herken ik ook wel bij mezelf. Daarbij hou ik van het werken in een goede sfeer.
Hekel aan: Langdurig en eentonig werk. Zo'n stapel voor je neus waar je doorheen moet.
Zelf goed in koken? Bepaalde recepten zeker wel en ik vind het leuk als ik er de tijd voor heb. Maar als ik haast heb is koken niet perse mijn hobby.
Hobby's: Ik hou erg van reizen, van korte uitstapjes tot een verre reis. Ik vind lezen leuk en ga graag uit eten.
Ik kijk graag: Floortje naar het einde van de wereld, RTL Late Night en de wereld draait door. Vrijdagavond kijken we The Voice met het gezin.
Sport: Ik probeer een keer in de week, maar wil eigenlijk vaker naar de sportschool, omdat ik vind dat ik iets aan mijn conditie moet doen. Misschien ga ik binnenkort op de racefiets met mijn zus.
De volgende: Ik geef deze rubriek door aan Marcel Nagtegaal, hij is directeur van Elevate. Onze kinderen hebben daar muziekles.

Meer berichten