Ouderen en jongeren gingen meteen al leuke spelletjes doen. (Foto's: Pieter Vane)
Ouderen en jongeren gingen meteen al leuke spelletjes doen. (Foto's: Pieter Vane)

Diversiteitsraad verbindt 'jong en oud'

Veenendaal  - De Diversiteitsraad adviseert het college van Burgemeester en Wethouders inzake de problemen en de perspectieven rondom diversiteit binnen de gemeente Veenendaal. Eind april vond een activiteit plaats om oud en jong met elkaar te verbinden. Dat gebeuren in de recreatiezaal van Hert Boveneind.

''Als Diversiteitsraad zijn wij bezig om onze koers te wijzigen. Waar voorheen het accent lag op adviseren op beleidsniveau, willen wij nu diversiteit bevorderen door bruggen te bouwen tussen verschillende bevolkingsgroepen.
Jong en oud maken daar deel vanuit'', aldus woordvoerster Aysim Akyuz.
In Het Boveneind vond de start plaats.
Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Kundic. Ouderen en jongeren giogen met elkaar onder meer spelletjes doen.

Verbinden

De Diversiteitsraad heeft het idee opgepakt om 'jong en oud' structureel met elkaar te verbinden onder het motto 'Jong Veenendaal Doet', een variant op 'NL Doet'.

Het idee is dat basisschoolleerlingen geregeld een dagdeel activiteiten met bewoners van Zorggroep Charim verrichten.
Te denken valt aan spelletjes doen, voorlezen, zingen, de musical opvoeren enzovoort. Het geeft de bewoners van de zorggroep Charim blijdschap en vreugde.
Leerlingen worden van tevoren door het Welzijnspalet van Charim voorbereid op de activiteiten, waardoor zij meer maatschappelijk bewust worden.

Thuis voelen

Op dit moment is locatie De Meent gekoppeld aan basisschool 't Speel-Kwartier en locatie Het Boveneind aan basisschool Het Erf. Vanwege de enthousiaste reacties van de bewoners en de leerlingen zal later dit jaar ook locatie De Engelenburg officieel worden verbonden aan een basisschool in de buurt. Zo willen alle betrokkenen bereiken, dat bewoners van zorginstellingen zich thuis voelen in de wijk waar zij wonen.
Ondertussen bouwt de Diversiteitsraad verder aan meer bruggen.

Eind mei zal zij samen met voetbalvereniging DOVO een bijeenkomst organiseren met als thema 'Durf jij in andermans schoenen te staan?'.
''Elkaar ontmoeten en ontdekken dat er meer overeenkomsten zijn dan dat je van tevoren denkt, is een prachtige ervaring.
Diversiteit bevorder je niet met plannen, het is een kwestie van durven en vooral doen!'', aldus voorzitter Wim van Keulen.

Meer berichten