Foto: Wim Bakker

Fairtrade aktie bij Veenendaalse supermarkten

In het kader van de Fairtrade week 2018 deelde vrijwilligers van Veenendaal4Fair afgelopen vrijdag en zaterdag gratis Fairtrade producten uit.

Veenendaal - Afwisselend bij zes verschillende supermarkten keken de teamleden van Veenendaal4Fair of iemand zojuist een Fairtrade product had ingekocht. Die mensen werden beloond met nog een gratis product als koffie, thee, suiker, bananen of een blik ananas.

Doel van de actie is, dat het kopen van Fairtrade producten in je supermarkt niet meer als een uitzondering gezien wordt. “Fairtrade is het nieuwe normaal”, zo verwoordt Wim Bakker van Veenendaal4Fair het streven. “En er zijn veel meer Fairtrade producten dan alleen koffie, wat veel mensen nog denken. Veel producten zijn al in supermarkten te koop, dus het is vaak een kwestie van even goed kijken naar het keurmerk als Max Havelaar en niet automatisch kiezen”. Gelukkig kiezen al veel Veenendalers voor Fairtrade producten, want na twee dagen actie voeren had Veenendaal4Fair tientallen producten uitgedeeld.

Degenen die iets uitkiezen kon het product ook doneren aan de Voedselbank. Samen met de niet uitgedeelde producten zal Veenendaal4Fair komende week de Voedselbank Veenendaal blij maken.

Meer berichten