Logo rijnpost.nl


Foto: Marina Meijers

Burgemeester sluit schuur na vondst hennepkwekerij

Veenendaal - Burgemeester Piet Zoon heeft een schuur aan de Nieuweweg-Noord 294 in Veenendaal gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. Het besluit van burgemeester Zoon trad op 9 mei in werking en geldt voor een periode van drie maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Hennepkwekerij

Op 30 maart trof de politie in de schuur, waarin twee bedrijven gevestigd zijn, een hennepkwekerij aan. De hennepkwekerij is door de politie ontmanteld en de planten zijn vernietigd.
De schuur blijft voor de duur van drie maanden dicht en tot die tijd is het verboden de schuur te betreden. De eigenaar van de schuur is per brief geïnformeerd over de sluiting.

Niet tolereren

Burgemeester Piet Zoon: "Als overheid willen we blijven optreden tegen drugshandel. Daar horen stevige maatregelen bij, zoals het sluiten van een pand. Ik kan, mag en wil dit soort activiteiten in Veenendaal niet tolereren. Dit moet een duidelijk signaal zijn naar diegene die zich bezighouden met dit soort praktijken."

Opiumwet

Burgemeester Zoon maakt voor het tijdelijk sluiten van panden waarin verdovende middelen boven de norm voor eigen gebruik worden aangetroffen, gebruik van de wet Damocles. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om gebouwen, waarin verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten.

Signalen melden

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Pandeigenaren doen er goed aan om bij de verhuur of onderverhuur van hun pand goede afspraken te maken over met wat voor doel het pand gebruikt gaat worden. Leg deze afspraken altijd vast in een (huur)contract.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox