Gezien tijdens de motormeeting bij de MacDonald's in Veenendaal: even gek doen kort voor het vertrek. (Foto's: Pieter Vane)
Gezien tijdens de motormeeting bij de MacDonald's in Veenendaal: even gek doen kort voor het vertrek. (Foto's: Pieter Vane)

Motor Meeting Veenendaal is rustig verlopen

Veenendaal  - Nog voor de Wie Rijdt Motor Meeting zondag goed en wel was begonnen, stond de parkeerplaats van de McDonald's al vol met motoren. De politie stond toch toe dat de motorrijders parkeerden op het industrieterrein aan de A12. Een paar honderd motorrijders kwamen uit het hele land naar Veenendaal voor de meeting.

Aanvankelijk had de gemeente gezegd geen bijeenkomsten meer toe te staan, maar toen leden van de Facebookpagina Wie Rijdt? een vergunning aanvroegen, werd die verstrekt op voorwaarde dat de motorrijders zich zouden gedragen.

Boete

De politie en de afdeling handhaving van de gemeente Veenendaal waren met veel mensen aanwezig om in de gaten te houden of alles volgens de afspraken verliep. Op een matrixbord werd bijvoorbeeld gewaarschuwd dat onnodig herrie maken een boete van 380 euro oplevert.
De reden om naar Veenendaal te komen waren heel divers. Een jongeman vertelde ''motorrijden vooral leuk is vanwege het zelf aan de motor kunnen sleutelen''. Dat deed hij als kind al bij fietsen en brommers.
Het weer werkte goed mee. Veel mensen hadden hun zware motorkleding uit gedaan en/of over de motor gehangen. De sfeer was zeer gemoedelijk en prettig te noemen. Overal bij de motoren hadden zich groepjes gevormd en werd er natuurlijk over motoren gesproken.

Vergunning

De alom aanwezige Crew die voor de veiligheid moest zorgen en de politie zagen er op toe dat iedereen rustig het parkeerterrein verliet. Het was nu voor het eerst dat er een vergunning werd afgegeven omdat zich nu ook een contactpersoon had aangediend. De voorgaande edities verliepen niet geheel soepel, reden waarom de gemeente Veenendaal er nogal sceptisch tegenaan keek.
Maar voor deze editie kan de organisatie terugkijken op een geslaagde dag die zonder problemen verliep.

Meer berichten