CLV sportiefste vo-school van Nederland!CLV sportiefste vo-school van Nederland!


Trotse winnaars sportiefste school van Nederland
Trotse winnaars sportiefste school van Nederland (Foto: Annet )

CLV sportiefste vo-school van Nederland!CLV sportiefste vo-school van Nederland!

Veenendaal - Het Christelijke Lyceum Veenendaal is tijdens de ‘Sportiefste school van Nederland verkiezing’ op 11 april uitgeroepen tot de sportiefste vo-school van Nederland. Vier middelbare scholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees het Christelijk Lyceum Veenendaal uiteindelijk als winnaar aan. De school won hiermee een waardecheque t.w.v. €3.000,-. Dit bedrag zal worden besteed aan nieuwe sporttoestellen.

“Het Christelijk Lyceum Veenendaal beheerst de kunst alle leerlingen te verleiden om een leven lang te bewegen. De vaksectie bewegingsonderwijs is zeer ondernemend en benut ruimschoots de mogelijkheden die geboden worden voor samenwerking binnen de school maar ook met de omgeving”, aldus de jury. Het CLV is enorm blij met deze prestatie, maar de reis naar het behalen van de titel ‘Sportiefste school’ is nog belangrijker dan de finish.

Deze verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding), Special Heroes, Uniek Sporten en de gemeente Nijmegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden