Op 10 en 11 april werden de kappen geplaatst op de eerste 8 van de 14 CPO-woningen in oost.
Op 10 en 11 april werden de kappen geplaatst op de eerste 8 van de 14 CPO-woningen in oost.

Hoogste punt bereikt CPO-woningen

Veenendaal - Op 10 en 11 april werden de kappen geplaatst op de eerste 8 van de 14 CPO-woningen, die gebouwd worden op wooneiland F in de Veenderij in Veenendaal-Oost. Daarmee is voor die woningen het hoogste punt bereikt.

De woningen worden gebouwd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat houdt in dat particulieren zich in een vereniging verenigd hebben om als hun eigen projectontwikkelaar samen deze woningen te ontwerpen en te (laten) bouwen. Het CPO Veenendaal-Oost is het eerste CPO dat in Veenendaal gerealiseerd wordt. De bouw, die gestart is op 11 januari heeft een paar weken vertraging ondervonden van de vorst, maar is daarna voortvarend voortgezet met als resultaat dat 3 maanden na de start de kappen zijn geplaatst. De leden van het CPO zullen het feest dat het hoogste punt bereikt is samen met de bouwer Ter Steege op 2 mei vieren met pannenbier en patat. De hoop is dat dan op alle woningen de kappen zullen zijn geplaatst.
Het feest zal ook de eerste gelegenheid worden voor de leden om hun eigen woning te bezichtigen en foto's te maken van plaatsen waar leidingen zullen komen. Voor de leden van het CPO wordt nu langzamerhand het idee wat zij anderhalf jaar geleden hadden en op papier hebben uitgewerkt, werkelijkheid. Als het meezit, worden de eerste woningen deze zomer voor de bouwvakvakantie opgeleverd, anders wordt het september.

Meer berichten