Geen eredivisie, maar wel grote ambities bij VCV

VEENENDAAL - Er komt voorlopig toch geen eredivisievolleybal in Veenendaal. Doordat de licentie van Vallei Volleybal Prins uit Ede - dat eerder bij VCV in Veenendaal hoorde - vrijkwam wegens een naderend faillissement probeerde VCV de afgelopen weken de Stichting te redden en zo het eredivisievolleybal weer naar de eigen sporthal West te halen. Dat plan blijkt toch niet haalbaar.

,,De afgelopen twee weken is onderzocht of het haalbaar was stichting Topvolleybal Vallei Regio financieel gezond te krijgen door een doorstart te maken," vertelt aanvoerder Hugo Rijken namens MKB Accountants/VCV.
,,De ambitie van dit plan kwam voort uit het feit dat er dan weer eredivisie gespeeld kon worden en er een opleidingsteam in de eerste divisie kon worden gecreëerd. Nadat bleek dat de openstaande schuld nog vele malen hoger uitviel dan de €30.000 en de grootste schuldeisers weigeren om een schikkingsregeling te treffen is besloten dat ons reddingsplan niet haalbaar is. De Nederlandse volleybalbond zal de licentie nu in eerste instantie toekennen aan de nummer twee van de topdivisie. Wij gaan zelf verder bouwen aan een mooie en gezonde toekomst in de totale breedte van de club waarbij ons eerste mannenteam wederom zal uitkomen op het één na hoogste nationale niveau.

Sportieve ambities uitbreiden

Trainer Hans Seubring maalt niet om deze 'gemiste kans'. ,,Door onze enthousiaste pogingen om de schulden van de stichting te dekken hebben we de afgelopen weken meerdere sponsoren aan ons weten te binden, die ons ook in de topdivisie komend seizoen willen steunen. Dit betekent dat wij nu een kans hebben om onze organisatie nog sterker neer te zetten voor volgend jaar en de sportieve ambities verder uit te breiden."
VCV zal dit seizoen ergens in de middenmoot eindigen en wil volgend jaar weer een stap omhoog zetten. ,,Het is zeker onze bedoeling om een sterker team te gaan neerzetten dan in dit seizoen. Wij zitten nu echt aan onze max als het gaat om spelers uit Veenendaal. Willen we echt voor de bovenste plaatsen mee gaan doen dan hebben we ondersteuning nodig van spelers van buitenaf." Seubring vervolgt grappend: ,,Natuurlijk is mijn leiding flink aantrekkelijk voor spelers van buiten de club, maar het ziet er naar uit dat we ze ook wat meer kunnen bieden dan het afgelopen jaar. Sterker nog; dat moet."

Inhaalduel

Vanavond (donderdag) spelen de volleyballers van VCV een inhaalduel tegen Volley Tilburg. Bij winst klimt VCV over deze tegenstander heen op de ranglijst; momenteel staat Tilburg achtste en de Veenendaalse formatie negende. Hoewel VCV al zeker is van behoud in de topdivisie vindt trainer Seubring het belangrijk dat zijn ploeg wint: ,,Leren winnen is ook een vak," reageert hij. Ook zaterdag moet VCV aan de bak, dan is Compaen – dat één na laatste staat – de opponent.

Meer berichten