De 39-jarige uit Antwerpen afkomstige Shasha Shaham woont sinds een jaar in Veenendaal en voelt zich er helemaal thuis. (Foto: Gertjan van Cappellen)
De 39-jarige uit Antwerpen afkomstige Shasha Shaham woont sinds een jaar in Veenendaal en voelt zich er helemaal thuis. (Foto: Gertjan van Cappellen)

Shasha exposeert aan Brouwersgracht in Veenendaal

Door Gertjan van Capellen

Veenendaal - Dat Veenendaal meer en meer een Kunststad (met een grote K) aan het worden is bewijst de 39-jarige uit Antwerpen afkomstige Shasha Shaham, sinds een jaar woonachtig in Veenendaal. Zo is ze niet alleen fotograaf, ondernemer in voeding lifestyle, liefhebber van dieren, maar bovenal medium en kunstenares.

Shasha: "Ik ben met klassieke muziek en viertalig opgevoed maar niet met kunst. Op mijn zevende had ik moeite met woorden iets uit te drukken, dus probeerde ik het met beelden.
Ik volgde de fotovakschool doordat ik al op vroege leeftijd geïnspireerd raakte door de Amerikaanse fotograaf Irving Penn. Vervolgens ging ik beeldende kunst doen en daarna informatica en informatievoorziening in Den Haag".

Omgeving prachtig

"Op een gegeven moment", gaat ze verder, "wilde ik weg uit de stad de natuur in richting Veluwe. Het werd Veenendaal. Na een jaar hier kan ik zeggen dat het niet echt voelt als een dorp", zegt ze. "En de natuur in deze omgeving is zo prachtig dat het een van mijn inspiratiebronnen naast meditatie en reizen is.
Als ik iets waarneem draaien de radertjes op volle toeren. In mijn schilderijen probeer ik een boodschap over te brengen en als medium een spiegel te zijn, te troosten. In mijn woordenboek is kunst ook emotie. Het mooie is dat ik mensen iets kan bijbrengen, mensen kan inspireren, er interactie plaats vindt en niet onbelangrijk, mezelf er mee oplaad. Ik zeg altijd durf jezelf te zijn, probeer dingen los te laten. Maar het leven is ook waarnemen, durven, uitvinden, blijven zoeken en experimenteren".
Shasha tot slot: "Met schilderen ben ik 4 a 5 dagen per week bezig. Zo beschilder ik ook meubels zoals kasten en tafels. Dit alles om de boodschap over te brengen", besluit ze. Wie haar prachtige kunst wil bewonderen kan tot en met 30 april terecht bij Pianore Music & Art Gallery aan de Brouwersgracht 9a in Veenendaal. Elke zaterdagmiddag is Shasha van 12.00 – 17.00 uur hier aanwezig om mensen persoonlijk te woord te staan.

Events

Bij Pianore Music & Art Gallery kunnen niet alleen piano- en kunstliefhebbers terecht maar vinden er ook bijzondere evenementen plaats zoals JZZ aan de Gracht. Dit vormt een mooie mix van kunst en het beleven en genieten van muziek.

Programma Music & Art Gallery Pianore:
Koopzondag 29 april: Ray Klaassen
Koopzondag 24 juni: MontMartre aan de Gracht

Meer berichten