T.V.S. sluit competitie af met overwinning.

Scherpenzeel - In de tiende en laatste competitie ronde moest de Scherpenzeelse tafeltennisclub T.V.S. het in De Breehoek opnemen tegen het op de vijfde plaats staande U.T.T.C. Net als in de uitwedstrijd wist de scherpenzeelse formatie deze wedstrijd met 6-4 te winnen en legde daarmee definitief beslag op de tweede plaats achter de kampioen Tielse TC.

In de openingspartij won Edwin Vetkamp vrij gemakkelijk in drie games van Henk Luth. De Utrechtenaren kwamen op gelijke hoogte doordat Rein Schellingerhout in vier games verloor van Wouter Kerpershoek. Na een spannende partij met de gamestanden 11/9, 12/10, 9/11 en 12/10 zette Dennis Wijsbeek de thuisclub weer op voorsprong door van Haijte Wiggers te winnen. Het dubbel werd dit keer gespeeld door Vetkamp en Schellingerhout, na een verloren eerste game met 6/11 werd vervolgens na 12/10 en 11/7 een 2-1 voorsprong genomen maar de vierde game ging met maar liefst 1/11 verloren waardoor een beslissende vijfde game nodig was en daarin herstelde de T.V.S.-ers zich prima en werd de partij met 11/6 gewonnen. De pauze ging dus in met een 3-1 voorsprong.

Na de pauze verkleinde de gasten de achterstand doordat Schellingerhout na een 2-0 voorsprong alsnog verloor van Luth. Hierna volgden twee lange partijen waarin zowel Vetkamp, tegen Wiggers, als Wijsbeek, tegen Kerpershoek, beiden in de beslissende vijfde game met 12/10 aan het langste eind trokken. Hiermee was de voorsprong naar 5-2 gebracht. Een derde nederlaag van Schellingerhout en een derde overwinning van Wijsbeek, beiden in drie games bracht de tussenstand op 6-3. In de slotpartij leek ook Vetkamp zijn derde winstpartij te gaan boeken want hij nam daarin met 11/4 en 11/7 een 2-0 voorsprong, opponent Kerpershoek herstelde zich echter prima en bracht na achtereenvolgens 8/11, 4/11 en 8/11 de eindstand op 6-4.

In de najaarscompetitie zal T.V.S. dus opnieuw uitkomen in de 2e klasse en kunnen ze weer gaan proberen om promotie naar de 1e klasse te bewerkstelligen.

Meer berichten