Foto: Org, Bookstore Day

Bookstore day zaterdag 14 april

Veenendaal - Boekhandelsdag zouden we in goed Nederlands moeten zeggen. De dag is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar Bookstore Day al langer bestaat. De dag heeft als doel de zelfstandige boekhandels in het zonnetje te zetten en vooral de klanten van deze boekhandels.
Een boekhandel is meer dan een winkel. In grote woorden: een boekhandel is een cultuurdrager. Natuurlijk van die van de leescultuur, maar ook op vele andere vlakken, want alle aspecten van het leven zijn wel terug te vinden in een goede boekwinkel. Een boekhandelaar moet meer zijn dan alleen alleen een 'lettervreter' of een veellezer. Een brede belangstelling voor wat er in de maatschappij speelt en openstaan voor de intresses van de lezer.
Maar zonder klanten geen boekhandel. Daarom worden de klanten op Bookstore Day in de watten gelegd.
Bij Boekhandel Van Kooten wordt u op 14 april welkom geheten met koffie en wat lekkers. Daarna kunt u kijken welke speciale aanbiedingen er zijn op deze dag.
Er zijn exclusieve, eenmalige uitgaven, bijvoorbeeld 'Radio Monte Carlo' van Alfred Birney, of boeken met hoge korting alleen op Bookstore Day, zoals de biografie van Lou Reed of een boek met een cadau erbij. Zo ontvangt u bij het kookboek 'Puur Pascale' en set van 4 Serax kommetjes in een geschenkdoos.
Ook voor kinderen en young adults zijn er speciale uitgaven en aanbiedingen.
Daarnaast komt de Historicus Han van Bree op bezoek bij Boekhandel Van Kooten. Han van Bree is een van de samenstellers van de boeken reeks 'Het aanzsien van..' en heeft net een boek geschreven over de eerste vijf jaar van het koningsschap van Koning Willem Alexander.
Uit ervaring met de Bookstore Day in 2017, weten we dat we niet iedereen te vreden kunnen stellen. Het aanbod is beperkt en moet over meerdere boekhandels verdeeld worden. Op is Op. We reserveren dan ook vooraf geen titels. Alles komt pas op zaterdag in de winkel.
In een boekhandel wordt je verbeelding aangeraakt, vind je inspiratie, we kijken, lezen, vergapen ons. Dus op zich is een bezoek aan een boekhandel al de moeite waard.
Om dat bezoek te belonen, ontvangt elke bezoeker een 'Booky bag' met enkele leuke attenties, want we stellen uw bezoek altijd erg op prijs.
Zaterdag 14 april, Bookstore Day bij Boekhandel Van Kooten, Zandstraat 143 in Veenendaal van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer berichten